Çek Öğrenciler Kapadokya’da Çanak- Çömlek Yapıyor

Metin YILDIRIM/AVANOS (Nevşehir), () - AB projesi kapsamında staj için Çek Cumhuriyeti’nden Kapadokya’ya gelen öğrenciler, Avanos’ta çanak ustalarından ders alıyor. Şalvar giyerek çanak tezgahına oturan genç kızlar, aynı zamanda...

31 Ekim 2014 Cuma 14:30
Çek Öğrenciler Kapadokya’da Çanak- Çömlek Yapıyor






Metin YILDIRIM/AVANOS (Nevşehir), () - AB projesi kapsamında staj için Çek Cumhuriyeti’nden Kapadokya’ya gelen öğrenciler, Avanos’ta çanak ustalarından ders alıyor. Şalvar giyerek çanak tezgahına oturan genç kızlar, aynı zamanda da Türkçe öğreniyor.
Nevşehir Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan AB projesi kapsamında, Çek Cumhuriyeti’nden gelen ve Slavicin kentindeki Luhacoice Okulu’nun Seramik bölümünde öğrenim gören 6 kız öğrenci, Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olan Avanos’ta staj yapacak. İlçede bulunan çanak-çömlek atölyelerinde staj yaparak mesleki bilgilerini geliştirmeyi amaçlayan öğrenciler, burada Avanoslu çanak ustaları ile birlikte çanak, çömlek ile çini tabak üzerinde çizim ve boyama yapıyor. Kayadan oyma atölyelerde yöresel kıyafetleri giyerek çanak tezgahına oturan genç kızlar, çalışkanlıkları ile yanlarında staj yaptıkları Türk ustalardan övgü alıyor. Boş vakitlerinde Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezip Türkçe dersleri alan Çek öğrenciler, aynı zamanda Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı buluyor.
AB Projesi kapsamında 2 yıldır öğrencileri ile birlikte Türkiye’ye geldiğini belirten Çek öğretmen Magda Sudkara, öğrencilerinin bir yandan mesleki bilgilerini pratik yaparak geliştirirken bir yandan da dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini tanıma şansını yakaladıklarını kaydetti. Sudkara, “Burada gerçekten çok iyi karşılandık. 3 hafta boyunca burada kalacağız. Öğrencilerimiz gündüzleri stajlarını yaparken akşamları ise Türkçe dersleri alıyor. Hafta sonlarında ise öğrencilerimiz için düzenlenen turlar ile Kapadokya bölgesini geziyoruz. Öğrencilerimiz için çok önemli bir deneyim oldu” dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.