Çevreciler Sinop'tan haykırdı; 'Nükleere inat yaşasın hayat' (2)

ALTAY : 8 HAZİRAN SABAHI BU PROJE YOK HÜKMÜNDEDİR Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen ve 5 sat süren nükleer karşıtı mitingde, CHP Grup Başkanvekili ve Sinop milletvekili Engin Altay, Sinop Nükleer Karşıtı Platformu Koordinatörü...

25 Nisan 2015 Cumartesi 18:21
Çevreciler Sinop'tan haykırdı; 'Nükleere inat yaşasın hayat' (2)






ALTAY : 8 HAZİRAN SABAHI BU PROJE YOK HÜKMÜNDEDİR
Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen ve 5 sat süren nükleer karşıtı mitingde, CHP Grup Başkanvekili ve Sinop milletvekili Engin Altay, Sinop Nükleer Karşıtı Platformu Koordinatörü Zeki Karataş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur konuşma yaptı.

Nükleer santrallere karşı uzun zamandır saygın, meşru, haklı bir mücadele verildiğini kaydeden Engin Altay, şunları söyledi:
"Ama biraz boşuna da belki yorulduk. Çünkü 42 gün sonra Türkiye sandığa gidecek ve 8 Haziran sabahı Sinop halkının, Mersin halkının, Türkiye halkının hayatıyla kumar oynamak anlamına gelen bu adi projeyi çöpe atacağız. Söz veriyorum. Partim adına da söz veriyorum. Bizler, sizler Taksim'de direndik, başardık, Gerze'de direndik başardık, İnceburun'da mı başaramayacaktık. Ama inşallah bunların hiçbirine gerek kalmayacak. İçiniz rahat olsun. Gönlünüz rahat olsun, 8 Haziran sabahı bu projeler yok hükmünde sayılacak. Bu benim size namus ve şeref sözümdür."
İktidarın kurmayı planladığı nükleer santrallerde Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir tasarrufu olmayacağını kaydeden Altay, "Enerjideki dışa bağımlılığımız daha da arttırılmak isteniyor. Avrupa Birliği ülkelerinin tümünün ve Avrupa Birliği normlarının temel bir kriteri var. Bir ülkenin enerji ve dışa bağımlılık yüzde 30'un üstündeyse o ülkenin ekonomisi ile ilgili büyük bir tehlike var demektir. İktidarın Türkiye'yi devraldığı tarihte enerjide dışa bağımlılığımız yüzde 67 iken bugün itibariyle 2014 verileriyle bu zaten yüzde 72'ye çıktı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.