Cezaevinde anneleriyle kalan çocukları sevindirdiler

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/ GEBZE(Kocaeli), ()- KOCAELİ'nde Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan 'Gebze 1'inci İyilik Festivali' kapsamında Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ile Cumhuriyet Başsavcısı...

28 Şubat 2015 Cumartesi 12:23
Cezaevinde anneleriyle kalan çocukları sevindirdiler






Mesut IŞIK-Büşra KAYA/ GEBZE(Kocaeli), ()- KOCAELİ'nde Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan 'Gebze 1'inci İyilik Festivali' kapsamında Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ile Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu'nun da aralarında bulunduğu ilçe protokolü ve üniversite öğrencileri, Gebze Kapalı Kadın Cezaevi'nde anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş çocukları ziyaret edip, onlara hediyeler dağıttı.
Gebze Kaymakamı Mehmet Aslan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel ve ilçe protokolünden bazı isimlerin yanı sıra vakıf çalışanları, Gebze Teknik Üniversitesi'nden bir grup öğrenci Adalet Bakanlığı Gebze Kadın Kapalı Ceza infaz Kurumunu ziyaret etti. 84'ü terör suçlusu olmak üzere 340 kadın mahkumun kaldığı cezaevinde  cezasını çekmekte olan kadın tutuklu ve hükümlülerin bırakacak kimseleri olmadığından yanlarında kalan 0-6 yaş arasındaki 26 çocuğa çeşitli hediyeler götürüldü. Cezaevi kreşinde ziyaret edilen çocuklara giyecek ve oyuncaklar dağıtılırken, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve beraberindekiler anneleri ile birlikte burada kalmak zorunda olan çocuklarla yakınlan ilgilendi. Zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan yaptığı açıklamada, burada bulunan kadın tutuklu veya hükümlü kadınların 0-6 yaş çocuklarının, bırakacakları kimseleri olmadığından onlarla birlikte kaldığını hatırlatarak, "Bu çocuklarımızın çeşitli eksikleri ve mağduriyetleri var. Oyuncak olsun, mama ve bez olsun ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçları vakfımız ile birlikte Gebze Teknik Üniversitesi'nin hocalarıyla beraber bir koordinasyon içerisinde yapmış oldukları çalışma sonucu aldıkları eşyaları bugün burada teslim ettik. Onlar bu sevinci yaşarken biz de o sevinci onlarla beraber paylaştık. Bu işe katkı veren hayır sahiplerine, emek veren görevli arkadaşlarıma ve herkese çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese bundan sonra da buradan ayağını kesmemelerini temenni ediyorum" dedi.

 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.