CHP Belediye başkanı öfkeli işçileri ikna edemedi

Avcılar'da temizlik işçilerinin maaşlarını zamanında alamadığı için başlattığı grev devam ediyor. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli işçilerin yaptığı grevin haksız ve hukuksuz olduğunu belirterek grev son vermesini istedi.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 12:50
CHP Belediye başkanı öfkeli işçileri ikna edemedi






CHP Belediye başkanı öfkeli işçileri ikna edemedi

Aylardır zamanında maaş alamayan Avcılar Belediyesi temizlik işçileri, Başkan Handan Toprak'ın hışmına uğradı. İşçilerin grevi yaptığı grevin haksız ve hukuksuz olduğunu söyleyen Başkan Toprak temizlik işçilerinin sendika tarafından kışkırtıldığını iddia etti. İşçilere '1900 liraya vasıfsız işçi çalıştıran kurum var mı' diye soran Handan Toprak işçilere 'Sizi kimsenin kendi çıkarları için kullanmasına izin vermeyin' dedi. Bazı işçilerin Başkan Handan Toprak'ı yuhalamaya çalışması belediye çalışanların tepkisine neden oldu.

Avcılar Belediyesi’nde maaş alamayan temizlik işçileri, alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle iş bıraktı. İş bırakan eylemcilere seslenen CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli; " 1900 liraya vasıfsız işçi çalıştıran bir kurum bana gösterin. İşinizi, emeğinizi düşünüyorsanız işinizin başına dönün. Hukukunu sonra düşünürüz." dedi.

Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler aylardır maaş ödemelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesi önünde toplanan yüzlerce işçi, hem ödenmeyen maaş, hem de gerekçesiz işten çıkarılan işçi arkadaşları için belediye yönetimini protesto etti.Protestonun üçüncü gününde Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, işçilerin yanına giderek bir konuşma yaptı. Handan Toprak Benli, eylem yapan işçilere seslenerek: " 1900 liraya vasıfsız işçi çalıştıran bir kurum bana gösterin. Var mı?" diye sordu.


Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, işçilerin tepkisi üzerine konuşmasını daha da sertleştirerek. " Üç gündür bu eyleme sürdüren 100 işçiye sesleniyorum. Sizleri haksız hukuksuz bir eylem yaptırılarak, iş akdinizi sonuçlandırılıp , tazminatsız işine son verilmesi suçu işletiliyor. Bunu yapmayın. İşinizi,emeğinizi istiyorsanız işinize gücünüze bakın. Hukukun sonra konuşuruz. " dedi.

Belediye Başkanı eylem yerinden ayrıldığı sırada işçiler kendisini yuhalayınca daha da sinirlenerek, megafonu eline alarak işçilere bağırmaya başladı. Sendika temsilcisini de eleştiren Handan Toprak Benli: " 5 bin lira maaş alıp, Belediye başkanından fazla maaş alıp sizleri tehdit olarak kullanmasına izin vermeyin. " deyince gerginlik yaşandı. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin yanındakilerle işçiler arasında itiş kakış yaşanmasının ardından Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, işçilerin yanından ayrıld.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.