Chp Ermenek'te Maden İşçisi İçin Yürüdü

MERSİN’’de CHP Yenişehir Gençlik Kolları üyesi gençler, Ermenek'te 18 maden işçisinin mahsur kalmasına yol açan kazayı meşaleli yürüyüş yaparak protesto etti. Akşam saatlerinde Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde bir...

02 Kasım 2014 Pazar 21:28
Chp Ermenek'te Maden İşçisi İçin Yürüdü






MERSİN’’de CHP Yenişehir Gençlik Kolları üyesi gençler, Ermenek'te 18 maden işçisinin mahsur kalmasına yol açan kazayı meşaleli yürüyüş yaparak protesto etti.

Akşam saatlerinde Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişilik CHP'li grup, baretler giyerek sloganlar attı. Buradan sloganlar atarak Barış Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren partililer, maden kazasına tepki gösterdiler. Burada açıklama yapan CHP Yenişehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Öztürk, kölelik koşullarının dayatılmasının sonuçlarının acı bir şekilde yaşamaya devam edildiğini belirterek, "Hepimizi derinden sarsan bu katliamlar işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvensiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin devam edeceğini görmekteyiz. Ülkemiz açısından durum oldukça vahimdir. Her gün ortalama 176 iş kazası olmakta, 3 emekçi yaşamını yitirmekte ve 5 emekçi iş kazası sonucu iş göremez hale gelmektedir. Bu nedenle ülkemiz iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda ölümlü iş kazalarında ise Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır" diye konuştu.

İş cinayetlerinin kader olmadığını kaydeden Öztürk, "Dayı başlarının daha çok para kazanma hırsıdır, işletmenin emek sömürü ile karlılığını daha fazla artırma hırsıdır. İş cinayetleri engellenebilir yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın. Yeter ki her çalışmanın öznesi insan ve yaşam olsun. Eğer samimiysek hepimize düşen vazife hükümet, sarı sendika ve taşeron arasında kurulmuş olan kirli üçgeni kırmak ve bu katliamların sorumlularının hesabını tek tek sormak olmalıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.