Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Ermenek'te

ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yıldız Başkanlığında Ermenek'te inceleme yapan Gençlik Kolları Heyeti, kazanın yaşadığı ilk günden bu yana bölgede görev yapan Karaman ve Ermenek gençlik Kollarından bölgede yaşananlarla ilgili bilgi aldı....

30 Ekim 2014 Perşembe 17:00
Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Ermenek'te






ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yıldız Başkanlığında Ermenek'te inceleme yapan Gençlik Kolları Heyeti, kazanın yaşadığı ilk günden bu yana bölgede görev yapan Karaman ve Ermenek gençlik Kollarından bölgede yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

Maden bölgesindeki kurtarma çalışmalarını izleyen, acılı ailelerle görüşen CHP Gençlik Kolları Genel başkanı İrfan İnanç Yıldız daha sonra basın mensuplarınıa bir değerlendirme yaptı. Yıldız, Türkiye'de İş kazalarındaki artışa dikkati çekip, iş güvenliğiyle ilgili kararları tek başın aÇalışma bakanlığı tarafından alınmasına tepki göstererek "Çalışma Bakanlığı İş sağlığı konusunda üniversitelerden, Sivil Toplum kuruluşlarından yapılan çağrılara kulaklarını tıkamadan uzman kuruluşların önerileriyle önlemler almalıdır. Her Yıl 1,500 emekçi iş kazalarında hayatını kaybetmektedir. Bu rekorların sahibi gerekli Önlemleri almayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır" dedi.

SOMA'DAN DERS ALINMAMIŞ


Yıldız konuşmasına daha sonra şöyle devam etti; "Ermenek Maden ocağında çalışan işçiler genellikle çevre köylerden sağlanmakta, sendikasız ve düşük ücretlerle çalıştırılmaktadır. Ocakta özel sektör tarafından rodövans yöntemi ile üretim yapılmakta Ve şu andaki su seviyesi ocakta mahsur kalan işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde olduğu belirtilmektedir. Soma'da yaşanılan acılardan ders çıkarılmadığı anlaşılmaktadır. Ana akım medya iki gündür bu konuları tartışıyor. Umarız neticede bu fatura işçi ve emekçi sınıfına kesilmez."

GENÇLİK KOLLARI ARAMA KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRECEK

Gençlik Kolları olarak bölgede kazanın olduğu ilk günden bu yana Gençlik Kolları olarak yapılan çalışmaları da anlatan İrfan İnanç Yıldız; "Türkiye'de son yıllarda yaşanılan maden kazalarını, iş cinayetlerini detaylı bir şekilde masaya yatıracağız. Hükümetin, Bakanlıkların, işverenlerin, sendikaların,meslek odalarının tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini bir raporla açıklayacağız. Soma, Zonguldak ve Ermenek'in ana gündem maddesi olduğu büyük bir Arama Konferansı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İrfan İnanç Yıldız ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri kaza bölgesindeki çalışmalarını tamamlayarak karayolu ile Ankara'ya döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.