CHP İL BİNASINA ASILAN PANKART MAHKEME KARARIYLA İNDİRİLDİ

KOCAELİ CHP İl Teşkilatı'nın binanın tabelasına astığı üzerinde 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun'...

18 Aralık 2014 Perşembe 20:55
CHP İL BİNASINA ASILAN PANKART MAHKEME KARARIYLA İNDİRİLDİ






CHP İL BİNASINA ASILAN PANKART MAHKEME KARARIYLA İNDİRİLDİ

Mustafa BaĞDİKEN/ İZMİT,(Kocaeli),() - KOCAELİ CHP İl Teşkilatı'nın binanın tabelasına astığı üzerinde 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankart mahkeme kararı ile kaldırıldı. Polis, mahkemenin aldığı karar ile de parti binasında arama yaptı.
İzmit Belediye Başkanlığı'nın yeraldığı Belsa Plaza'nın karşısındaki binanın 4 ve 5. katında bulunan CHP Kocaeli İl Başkanlığının tabelasının üzerine akşam saatlerinde CHP'nin birçok illerde olduğu gibi, 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının da yeraldığı pankart asıldı. Saat 19.00 sıralarında parti binasının önüne gelen polisler bununla ilgili mahmeke kararı bulunduğunu belirterek pankartın indirilmesini istedi. Parti üyeleri ile bazı görevliler, anahtarın kendilerinde olmadığını belirterek polisleri binaya sokmadı. Ayrıca mahkeme kararının da olmadığını belirterek pankart indirilmedi. 

Bir süre sonra polisler mahkeme kararını getirdi ve parti binasına girip pankartı indirildi. Mahkeme yazısında il binasında arama kararı da bulunduğunu belirten ekipler arama başlattı. Binayı arayamayacağını söyleyen partililer ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya kısa süre sonra CHP'nin avukatları Fahri Örengül, Arzu Türkkal Enç ve Emrah Toker katılıp polislerle tartıştı. Polislerin yaptığı arama sonrası tuttuğu tutanağı inceleyen avukatlar, burada yanlış tespit ve beyanlarda

bulunulduğunu belirtti. Avukatlar, yeniden tutanak tutturdu. 


Arama ve el koyma kararı alınmış olduğunu söyleyen avukat Fahri Örengül, "Biz de polis memurlarına yardımcı olduk. Onlar görevlerini yerine getiriyorlar. Çünkü ellerinde mahkeme kararı vardı. Ama karara karşı partimiz hukukçuları bütün girişimleri yapacaklar. Çünkü bu uygunsuz bir karar" dedi. 
Bu arada yukarıda tartışmalar sürerken, bina önünde toplanan ve ellerinde pankartta yer alan eski bakanların fotoğraflarının bulunduğu, 'Hesap verecekler' ve 'Bu halk AKP'yi sıfırlayacak' yazılı pankartlar bulunan CHP'li gençler polisleri protesto etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 2014-12-19 00:21:40

sonunda acitan pankart icad ettiler muhalefete muhalefet yaptırmayan bir adaletimiz var ne güzel ne güzel