CHP, İzmir'de 16 yıl aradan sonra ön seçim yaptı (5)

BİRİNCİ BÖLGENİN GALİBİ MUSA ÇAM CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. bölgede açık ara farkla birinci olduğu ön seçimde, 1. Bölgenin galibi de İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. 1991 yılında yapılan ön seçimde Atilla...

29 Mart 2015 Pazar 21:58
CHP, İzmir'de 16 yıl aradan sonra ön seçim yaptı (5)






BİRİNCİ BÖLGENİN GALİBİ MUSA ÇAM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. bölgede açık ara farkla birinci olduğu ön seçimde, 1. Bölgenin galibi de İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. 1991 yılında yapılan ön seçimde Atilla Mutman, birinci çıkmış parti tek milletvekili çıkarmış ve Çam meclise gidememişti. 1999 yılında yapılan ön seçimde Sabri Ergül'den sonra ikinci sırada çıkan Çam, parti baraj altında kaldığı için seçilemedi. DİSK eski Genel sekreteri olan Çam geçen dönem genel merkezin listesine girip Ankara'nın yolunu tuttu.

Bu kez önseçime giren Musa Çam İzmir 1. Bölge'nin 14 ilçesinde en çok oyu alan aday adayı oldu. Birinci bölgede 73 aday adayı ile yarışan Çam birinci çıkmayı garantiledi. Gece boyunca cep telefonuyla arayanları yanıt veren Çam başarısını kutladı, “Bu kez ön seçimin birincisi oldum. Çok mutluyum. Biri bu hikayeyi yazmalı. Başarının sırrı 14 ilçeyi gezdim, her üyeye dokundum. 7/24 çalıştım. Daha ne yapayım?" dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.