Chp Trabzon'da Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenledi

Osman ŞİŞKO/TRABZON, () - TRABZON’da, Cumhuriyet’in 91'inci yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Etkinlikte konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, "Devlet Yok, biz devleti arıyoruz. Bu ülkenin...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:11
Chp Trabzon'da Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenledi






Osman ŞİŞKO/TRABZON, () - TRABZON’da, Cumhuriyet’in 91'inci yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Etkinlikte konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, "Devlet Yok, biz devleti arıyoruz. Bu ülkenin şanlı bayrağı gönderden indiriliyor. Devlet, bebek katili Abdullah Öcalan’ın cinsel sorunlarını çözmek için formül arıyor" dedi.
CHP il örgütünce düzenlenen, DSP ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile bazı sivil toplum örgütlerinin de katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü, Maraş Caddesi üzerindeki postane binası önünden başladı. Uzun Sokak’ta ellerinde baraklar ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atarak yürüyen grup Atatürk Alanı’na geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Kara, "Cumhuriyet birilerinin bize altın tepside sunduğu rejim değil, atalarımızın canıyla bedel ödediği bir rejimdir. Devlet yok, biz devleti arıyoruz. Bu ülkenin şanlı bayrağı gönderden indiriliyor, devlet bebek katili Abdullah Öcalan’ın cinsel sorunlarını çözmek için formül arıyor. Bizim görevimiz Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır" dedi.

Cumhuriyetin özgürlük ve direnmek demek olduğunu kaydeden Kara, "Cumhuriyet gerekirse isyan etmektir. O yüzden Cumhuriyete sahip çıkacağız. 91. yılını kutladığımız Cumhuriyeti yürekten kutluyorum, Cumhuriyeti yaşatmak için canımızı vermekten çekinmeyeceğimizi söylemek istiyorum" diye konuştu.
CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da "Bugün ülkemiz şehitlerimiz için, asansörden düşenler için, Karaman’da göçük altında kalan işçilerimiz için yastadır. Devlet büyükleri, ‘Bu işin fıtratında var ölüm’ diyor. Ölüm tedbirsizlik sonucu geldiyse fıtrat değildir. Sizin güzel ellerinizle seçtiğiniz vekilleriniz sizleri Meclis'te temsil etmekten acizler” diye konuştu.
Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılanlar konuşmaların ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.