Chp’den Siyah Çelenkli Protesto

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık soruşturmasına verdiği takipsizlik kararına tepki gösteren CHP Bursa il örgütü de adliye sarayına siyah çelenk bıraktı. Aralarında CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın da bulunduğu...

20 Ekim 2014 Pazartesi 13:23
Chp’den Siyah Çelenkli Protesto






İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık soruşturmasına verdiği takipsizlik kararına tepki gösteren CHP Bursa il örgütü de adliye sarayına siyah çelenk bıraktı.
Aralarında CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın da bulunduğu CHP’ler, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine tepki göstermek için üzerinde 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çeleği Bursa Adliye Sarayı önüne bıraktı. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, 17 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararının, yargı-siyaset kirli ittifakının en çarpıcı örneği olduğunu söyledi. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının hemen ardından yapılan HSYK, CMK gibi yasa değişiklikleri ve operasyonlar ile bu sonucu hazırladığını öne süren Çelik, şöyle dedi:
"Hangi namuslu vicdan, tapelerdeki rüşvet pazarlıklarını, teknik takiplerde görüntülenen rüşvet parası dolu bavul resimlerini, yatak odalarındaki para kasaları ve para sayma makinelerini, ayakkabı kutusundan çıkan dolarların masumiyetini izah edebilecek merak ediyorum."
Verilen takipsizlik kararı ile AK Parti’nin Yeni Türkiyesi'nde hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın ise gayrimeşru olduğunun tescillendirildiğini öne süren Çelik, şunları söyledi;
"Karar, kararı verenlerin boynuna asılmış bir utanç tasması olarak kalacaktır. Hukuku çiğneyerek, iktidar talimatı altında yargı yetkisini keyfi olarak kötüye kullanan ve bu süreçte suçu örtbas edip, suçluyu kayıranlar çok yakın zamanda kendi kirli ilişkilerinin ve duruşlarının hesabını mutlaka vereceklerdir."
Yargıdaki bağımsızlık ilkesinin ülkenin geleceğinde çok önemli işlevi olduğunu ifade eden Çelik, “Bağımsız yargı ile insan hak ve özgürlükleri ve de demokratik rejim arasında sıkı bir ilişki vardır” dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.