Chp’li Erdemir, Şevval Dilara’nın Okul Sorununu Meclis’e Taşıdı

BURSA, () - CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, okullardaki sistem değişikliği ardından evinden uzaktaki ortaokula gidemeyen bedensel engelli 14 yaşındaki Şevval Dilara Kurt’un karşılaştığı sıkıntılara ilişkin Milli Eğitim Bakanı...

23 Kasım 2014 Pazar 14:07
Chp’li Erdemir, Şevval Dilara’nın Okul Sorununu Meclis’e Taşıdı






BURSA, () - CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, okullardaki sistem değişikliği ardından evinden uzaktaki ortaokula gidemeyen bedensel engelli 14 yaşındaki Şevval Dilara Kurt’un karşılaştığı sıkıntılara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.
Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’na giden Dilara, okulunun ilkokula dönüştürülmesi ile birlikte evine uzak olan Başöğretmen Ortaokulu’na gitmek zorunda bırakılınca eğitimine devam edemedi. 2000 yılında erken doğum nedeniyle 'Beyinde su toplanması' olarak bilinen 'Hidrosafeli' hastalığı teşhisi konulan Dilara’nın okul özlemi, televizyon ve gazetelerde haber olarak yer alınca, Cumhurbaşkanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı devreye girdi. Yapılan inceleme sonunda Şevval Dilara’nın okula gitmesi servis ve sosyal hizmetlerden bir personel görevlendirildi.
Konuyla ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Bursa’da mesafe engeli yaşayan öğrencinin sadece Şevval Dilara Kurt olmadığına ve benzer mağduriyetleri yaşayan çok sayıda başka öğrencilerin de olduğunu kaydederek, "İlk kez 2014-15 eğitim öğretim döneminde öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında tercih ettikleri veya tercih etmedikleri bir okula yerleştirmiştir. Bu konuda bir an önce girişimde bulunulması için 1 Ekim 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya yazılı soru önergesi verdim. Ancak henüz bir yanıt alamadım" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği ikinci soru önergesi veren Erdemir, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
"Evde eğitim görmek istemiyorum. Tek isteğim okula gitmek. Biri bu sesi duysun, ne olur beni eve mahkûm etmeyin, yeter artık" diyerek 4+4+4 eğitim sisteminin mağduru olduğunu dile getiren öğrencinin durumuna ilişkin bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Yoksul ve dar gelirli ailelerin çocukları için eğitimin tek çıkış yolu olarak görüldüğü ülkemizde, geleceğe ilişkin hayali olan bir öğrencinin yeni eğitim sistemiyle okulundan ve geleceğinden uzaklaştırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bursa’da yaşayan Şevval Dilara Kurt isimli öğrencinin eğitim hakkından mahrum bırakılmasının Bursa’nın ilkokulda net okullaşma oranının Türkiye ortalamasının gerisinde kalmasıyla bağlantılı olduğu düşünüldüğünde, bu konuda hangi girişimlerde bulunacaksınız?"

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.