Chp’li Salıcı’dan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’e: Uzun Adamın Çirağisiniz

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,() Validebağ korusunun yanında bulunan otopark arazisinde süren gerginliğe destek veren CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’ yüklendi. Türkmen’e ‘Pinokyo’ diyen...

24 Ekim 2014 Cuma 14:05
Chp’li Salıcı’dan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’e: Uzun Adamın Çirağisiniz






Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,() Validebağ korusunun yanında bulunan otopark arazisinde süren gerginliğe destek veren CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’ yüklendi.

Türkmen’e ‘Pinokyo’ diyen Salıcı “Sayın Belediye Başkanı sizi gayet iyi anlıyoruz siz uzun adamın çırağısınız. Ama bu kadar beceriksizce ne siz Üsküdar Belediye Başkanlığı yapabilirsiniz, ne de çevre duyarlılığı yüksek olan yurttaşlarımızla mücadele edebilirsiniz. Sizin yapmanız gereken şey bir avukat olarak mahkeme kararına uymaktır” dedi.

EYLEMLER 4. GÜNÜNDE..MAHALLELİ PARTİ BAYRAKLARININ AÇILMASINI İSTEMEDİ

Validebağ Korusu’nun güney çıkış kapısında 4 gündür devam eden eylemlere CHP İstanbul örgütü ve milletvekillerinden destek geldi. Şantiye alanı önünde bekleyen mahalle sakinlerine destek için alana gelen CHP'liler parti bayraklarıyla alana giriş yaptı. Ancak mahalle sakinlerinin herhangi bir siyasi parti simgesi altında açıklama yapmak istememesi üzerine parti bayrakları kaldırıldı.

TÜRKİYE’Yİ CAMİ İSTEYENLER/ İSTEMEYENLER DİYE KUTUPLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
CHP milletvekilleri Melda Onur, Müslüm Sarı’nın destek verdiği eylemde CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıklama yaptı. TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet ekibinin bulunduğu alanda açıklama yapan Salıcı otopark olarak kullanılan arazide yapılaşma olamayacağına dair yürütmeyi durdurma kararı ve 3 tane bilirkişi raporu olduğunu hatırlattı. Çevik kuvvet ve zabıta marifetiyle inşaat yapmaya çalıştıklarını söyleyen Salıcı, “Türkiye’yi tekrar cami isteyenler istemeyenler diye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Biz bu kutuplaşmanın tarafı olmayacağız. Burada hiçbir yurttaşın derdi cami değil. Yurttaşlarımız burada kanuni hakların istiyorlar. Herhangi bir yapılaşma yapılmamasını istiyorlar” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TAM BİR PİNOKYO
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i eleştiren Salıcı “Sayın Belediye Başkanı tam bir pinokyo. Burnu sürekli uzuyor. ‘O bölgede cami ihtiyacı var, onun için cami yapıyoruz’ dedi. Bilirkişi raporları ‘400-450 metre mesafe 4 tane cami var’ diyor. Validebağ korusunun etrafında 26 tane cami olduğu bilgisi var” diye konuştu.

UZUN ADAMIN ÇIRAĞISINIZ
Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’in “Bu alanda ağaç değil, bir tane ot yok” açıklamasını hatırlatan Salıcı, “Dün buradan koca koca ağaçları söktüler götürdüler. Sayın Belediye Başkanı sizi gayet iyi anlıyoruz siz uzun adamın çırağısınız. Ama bu kadar beceriksizce ne siz Üsküdar Belediye Başkanlığı yapabilirsiniz, ne de çevre duyarlılığı yüksek olan yurttaşlarımızla mücadele edebilirsiniz. Sizin yapmanız gereken şey bir avukat olarak mahkeme kararına uymaktır” dedi.

AVUKAT CAN ATALAY: ASLINDA GÖZALTINA ALINMAMIŞIZ
Dün Validebağ’da yaşanan olaylar sırasında alıkonulan Mimarlar Odası avukatı Can Atalay yaşananları şöyle anlattı: “Biz aslında dün gözaltına alınmamışız. Polis bize gözaltında olmadığımızı söyledi. Hakkımızda gözaltında olduğumuza ilişkin herhangi bir işlem yapılmadı. Yakalama ya da olay yeri tutanağı tarafımıza ibraz edilmedi. Neyle suçlandığımız tarafımıza bildirilmedi” dedi. Önce zabıta ekipleri tarafından parkın içinde sonra da sivil polis tarafından aracın içinde dövüldüklerini söyleyen Atalay, “Kimse cami demesin. İtikat sahibi bir insan bu kadar kurdun, kuşun, ağacın düşmanı olamaz. İtikat sahibi olan polis, dövüp dövüp, ölümle tehdit edip sonra gözaltı kararını imzalamaktan kaçamaz” dedi. Dün alıkonulan Kuzey Ormanları Savunması üyesi Çiğdem Çidamlı ise “Bu ülkeyi ağaç ağaç savunacağız Kamplaşma cami isteyenler istemeyenler şeklinde değil, yaşamı savunanlar ve yaşama düşman olanlar şeklinde. Biz yaşamı savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YAŞLILARDAN GENÇLERE DESTEK
Çok sayıda mahallelinin bulunduğu eyleme başka mahallelerden de destek vardı. Üsküdar Zeynep Kamil mahallesinden eyleme destek vermek üzere gelen 82 yaşındaki asker emeklisi Ali Budak, eylemlin cami karşıtlığı gibi yansıtılmasına tepki göstererek “Utanıp sıkılmıyorlar, dini siyasete alet ediyorlar. Ayıp günah. Bir taraftan polis, bir taraftan zabıta halka karşı duruyor” dedi. Üsküdar sakini Zehra Ulukaya da “80 yaşındayım ama gençler için buradayım” diye konuştu. Mahalle sakinlerinin inşaat alanı önündeki bekleyişi sürüyor.

 (FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.