CHP'Lİ YÜCEER'DEN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'da, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Dr. Candan Yüceer, bütçe görüşmeleriyle ilgili açıklamasında "Halkımıza bu bütçe meşrudur, helaldir...

17 Aralık 2014 Çarşamba 00:54
CHP'Lİ YÜCEER'DEN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ






Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'da, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Dr. Candan Yüceer, bütçe görüşmeleriyle ilgili açıklamasında "Halkımıza bu bütçe meşrudur, helaldir diyebilir miyiz? Maalesef biz diyemiyoruz" dedi. 
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ve parti meclis üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer partilerinin Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İki milletvekilinin Muğla sorumlusu olarak il genelindeki parti teşkilatını ziyaret edip, görüş alışverişinde bulunak üzere bölgeye geldikleri belirtildi. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen'in hazır bulunduğu ziyarette, CHP'li Ayaydın genel seçimleri işaret ederek 2015 yılının son derece önemli bir yıl olduğunu söyledi. "Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar yıllarca dolaşıyor ama bugün daha fazla kara bulutlar vardır" diye sözlerine başlayan Ayaydın "Biz Türkiye'nin bir an önce aydınlık günlere kavuşmasını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin yönetiminde yer almasının zorunlu olduğunu, halkımızın büyük bir teveccühü olduğunu görüyoruz. Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partide, halkımızın tümünü kucaklayacak bir programla halkımızın karşısına bu seçimlerde çıkmak istiyoruz. Bu seçimde gerçekten halkımıza son derece onların mutluluğu ve refahını sağlayabilecek önemli ekonomik projelerimiz olacaktır. Onun üzerine şu anda çalışıyoruz. Son aşamaya geldi. Çalışmalar tamamlanınca genel başkanımız açıklayacaktır. Aile sigortamızı daha kapsamlı bir şekilde geliştireceğiz" dedi. 
ÖZEL BİR YANDAŞIMIZ OLMAYACAK 

İktidarı eleştiren Ayaydın şunları söyledi: "Bugün bu iktidar partisi 'Bütün ailelere yardım ediyoruz' diyor. 'Yoksullara yardım ediyoruz' diyor. Yapılması da lazımdır. Bu devletin ve hükümetlerin sosyal görevidir. Ama biz iktidara geldiğimizde kesinlikle şu anda hangi eve ne kadar para geliyorsa hiç kesinti olmayacak devam edecek. Onun bir katını daha Cumhuriyet Halk Partisi verecek. Bunun kaynağı ne diye sorarsanız bunun kaynağı da hazırdır. Bugün eğer 30 milyar diyelim sosyal yardım yapılıyorsa bunun 4 katını yandaşlarına aktarıyorlar. Gidiyorlar kömürü alıyorlar 1 liraya, 4 liraya devlete satıyorlar. Bizim yandaşımız olmayacak. Bütün Türkiye'deki yaşayanlar bizim yandaşımızdır. Özel bir yandaşımız olamayacak. Halkımızı eşit şekilde kucaklayacağız. Vergilerle toplanan paralar halkımıza, yoksullarımızın evine gidecektir." 
Her seçimin kendileri için çok kıymetli ve önemli olduğunu belirten CHP Parti Meclis Üyesi Dr. Candan Yüceer ise, "Birbiriyle yarıştırmayız, ama ülkemizin yaşadığı sıkıntıları, içinde bulunduğumuz koşulları görüyoruz ve korkuyoruz, endişe duyuyoruz. Neden Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyaç var derseniz, bu sadece bizim partimiz olduğu için değil. Bakın son dönemde yapılanlar. Bütün vatandaşlarımıza yapılan operasyonları izledik. İşte o yüzden diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu ülkenin ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu tablolar olur muydu? Bunları bizim insanlarımız yaşar mıydı? Yaşamazdı" dedi. 
HELALDİR DİYEBİLİR MİYİZ? BİZ DİYEMİYORUZ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde değinen Yüceer, kendilerinin de görüşmelere katkıda bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Bu dönemin görüştüğü 4'üncü bütçemiz. Ama maalesef hala denetim raporları gelmedi. Her seferinde konuşuyoruz, uyarılarımız yapıyoruz. Ama biz bakanlıkların bütçesini denetleyemedik. Sayıştay denetleyemedi. Sebep ne? Denetim raporları gönderilmiyor, bakanlıklar göndermiyor. Bilgi vermiyor, belge vermiyor, hesap vermiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi biz halkımıza bu bütçe meşrudur, helaldir diyebilir miyiz? Allah aşkına. Maalesef biz diyemiyoruz." 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.