CHP'ye 2 bin 822 kişi milletvekili adayı olmak için başvurdu

ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "Partimize 2173'ü erkek, 649'u kadın, 158'İ genç ve 72'si engelli olmak üzere toplam 2 bin 822 kişi milletvekili adayı olmak için başvurdu" dedi Bülent Tezcan, "7 Haziran...

02 Mart 2015 Pazartesi 17:49
CHP'ye 2 bin 822 kişi milletvekili adayı olmak için başvurdu






ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "Partimize 2173'ü erkek, 649'u kadın, 158'İ genç ve 72'si engelli olmak üzere toplam 2 bin 822 kişi milletvekili adayı olmak için başvurdu" dedi

Bülent Tezcan, "7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday adaylığı başvuruları dün itibariyle tamamlandı. Dün gece geç saatlere kadar çalışmalarımızı sürdürdük. Bu çerçevede bugüne kadar yapılan toplam müracaatlar konusunda sizleri ve sizler aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmek için buradayız. Biliyorsunuz daha öncede yaptığımız açıklama çerçevesinde Türkiye'de 85 seçim çevresi var, bu 85 seçim çevresinin 55 tanesinde önseçim, eğilim yoklaması ya da aday yoklamasıyla yani sandık koyarak adaylarımızı üyelere belirletiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi özellikle 80'lerden sonra en çok önseçim yaptığı aday belirleme sürecini yaşıyor. 55 seçim çevresinde önseçim yapacağız. 30 seçim çevresinde de merkez yoklaması yöntemiyle adaylarımızı belirleyeceğiz. Önseçim yöntemiyle aday belirlemenin örgüt tabanında yarattığı coşkuyu, heyecanı, haraketliliği şimdiden görmeye başladık. Bunun ilk işaretlerini aday adayları müracaatları sırasında gördük ve bu çerçevede Genel Merkez sadece aday adaylığı müracaatı için ziyaret edilen, resmi işlemlerin yapılması için ziyaret edilen bir yer oldu. Bunun ötesinde bütün aday adayı arkadaşlarımız işlemlerini tamamladıktan sonra örgütlerine döndüler, alana indiler, şuanda herkes kendi seçim çevresinde çalışıyor. Hatırlarsınız merkez yoklamasının yoğunluklu olduğu dönemlerde Genel Merkez ziyaretgah olurdu ve herkes Genel Merkezde adaylığını bir şekilde kabul ettirebilmenin çabasını harcardı. Cumhuriyet Halk Partisi gelecekte Türkiye'ye getireceği demokrasinin ilk önemli adımını aday belirleme sürecinde parti içerisinde hayata geçirerek göstermiş oldu" dedi.

MÜRACAAT SAYISI 2 BİN 822



Bülent Tezcan, "Bugüne kadar toplam müracaat sayımız 2 bin 822. Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olmak üzere müracaat edenler 2822. Bunun 2173 kişisi erkek müracaatçı, 649 kişisi kadın müracaatçı. Genç aday adayı sayımız 158. Engelli aday adayı sayımızda 72. Muhtemelen merak ediyorsunuz soracaksınız biraz sonra sormaya fırsat vermeden açıklayalım. En genç aday adayımız 25 yaşında Bursa'dan Semih Özdemir isimli arkadaşımız. En çok kadın aday adayı başvurumuz doğal olarak İstanbul'da yapılmış. Başvuru sırasına göre baktığımızda en çok aday adayı İstanbul, sonra Ankara, ondan sonra İzmir illerimiz geliyor. Aday adaylarından 1871 arkadaşımız önseçime müracaat etti. Yani 2 bin 822 aday adayının 1871'i görüyorsunuz büyük bir çoğunluğu yüzde 60'a yakın kısmı önseçimde yarışacak. Demek ki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi değil, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri adaylarını belirleyecek. 461 aday adayımız kontenjana müracaat etti. Toplam 39 kontenjanımız var. 28 önseçim yapılan hakim gözetiminde önseçim yapılan yerlerde. 11 örgüt denetiminde önseçim yapacağımız yerler. Toplam 39 yerimiz var. 39 kontenjan yeri için toplam 461 arkadaşımız başvuru yaptı. Merkez yoklamasına başvuranların sayısı da 490. Bu çerçevede 2 bin 822 aday adayı arkadaşımız müracaat etmiş durumda. Eğitim durumlarıyla ilgilide bir bilgi vereyim. Müracaat edenlerin yüzde 62,5'u üniversite mezunu. Yüzde 13,7'si lise mezunu. Büyüklük sırasına göre iniyorum. Yüzde 9,7'si yüksek lisans yapmış. Yüzde 8,7'si yüksek okul mezunu. Yüzde 3,5'u ortaokul mezunu. Yüzde 1,9'u ilkokul mezunu. Meslek grupları olarak en fazla müracaat edenler avukatlar. Ondan sonra mühendisler, daha sonra emekliler, işadamları, doktorlar olmak üzere sıralanıyor. Her meslek grubundan müracaat eden aday adayı arkadaşımız bulunmaktadır" dedi.

"110 MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZ ADAY ADAYLIĞI İÇİN MÜRACAAT ETTİ"

Bülent Tezcan, "Son olarak milletvekili arkadaşlarımızla ilgili bir merak vardır tahmin ediyorum. Biliyorsunuz şuanda 125 milletvekilimiz var Cumhuriyet Halk Partisi grubunda. 125 milletvekili arkadaşımızın 15 arkadaşımız henüz aday adaylığı için müracaatta bulunmadı. 110 milletvekili arkadaşımız aday adaylığı için müracaat etti. Tabi ki milletvekili arkadaşlarımız kendi değerlendirmeleri sonucu önümüzdeki günlerde de herhangi bir şekilde yasal süreç engel olmadığı sürece kararlarını verebilirler partiler bu noktada aday adaylıklarında her zaman yasal süreçleri, önseçimle ilgili yasal takvimi engellememek kaydıyla müracaatlar alınabilir. Bu çerçevede aday başvurusu sürecini resmi olarak tamamladık. Şimdi önümüzdeki hedefimiz biliyorsunuz önseçime girecek arkadaşlarımız seçim takvimi gereği 29 Mart tarihinde yargıç gözetiminde Türkiye'de 45 bölgede seçim çevresinde önseçime girip kimlerin aday olacağı belirlenecek. 10 seçim çevresinde ise örgüt denetiminde biz adaylarımızı sandık koyarak belirleyeceğiz. Orada da il seçim ve ilçe seçim kurullarının belirlediği sistemi uygulayacağız. Sadece hakimi çıkaracağız devreden. Örgütlerimizin seçim kurulları, sandık kurulları görev yapacak, gözetmenler görev yapacak. Bunların bütün hazırlıklarını tamamladık çalışan arkadaşlarımızla, kadrolarımızla beraber. Oy pusulaları hazırlandı, sıralamaları belirlendi oy pusulasındaki sıraları, baskıya girdi, çuvalları, mühürlerine kadar her şey hazırlandı. Onların eğitim düzenleri şimdiden hazırlandı bölgelerde sandık başkanlarına gidip arkadaşlarımız eğitim verecek. Cumartesi Pazar bu hafta sonu 5 yerde, 21 - 22'sinde de kalan 5 yerde eğilim yoklamalarını yapacağız. Müracaatlar sürecinde partide çalışan 150'ye yakın arkadaşımız, parti çalışanımız, Genel Merkez siyasi kadrolarından bahsetmiyorum parti emekçisi arkadaşlarımız çok yoğun bir performans gösterdiler. Çok ciddi, düzenli bir çalışma sergilediler. Aday adayı arkadaşlarımızın müracaatlarını bütün bürokratik engellerden kurtararak en basit, en kolay şekilde tamamlamayı hedefledik ve burada personelimiz, çalışan arkadaşlarımız, parti emekçilerimiz çok önemli katkılarda bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum bütün idari kadroya, çalışan arkadaşlarımıza başta müdürleri olmak üzere tamamına çok teşekkür ediyorum. Çok büyük emek verdiler, geç saatlere kadar çalıştılar ve hiçbir partilimiz zorlanmadan nezih, güzel bir ortamda sıkıntı çekmeden aday adaylığı müracaatlarını yaptılar. Bundan sonraki süreçte aynı şekilde devam edecek. Ben aday adayı olan bütün partili arkadaşlarımızı kutluyorum, emek veren bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güç, bu mücadele, bu kolektif inanç 7 Haziran 2015'te Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını Türkiye'ye getirecektir, kavuşturacaktır" dedi

CHP'NİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Bülent Tezcan, "Cumhuriyet Halk Partisinin Bilgi İşlem Birimimiz BİTEM bu konuda bir çalışma yapıyor. Bütün parti hesaplarını resmi kurumsal hesapları belirli bir merkezde toplama çalışması yapıyor. Bunun dışında partinin, partililerin, aday adaylarının özel hesapları var. Bunlarla ilgili bir problem yok. Bunlar partimize gönül vermiş arkadaşlarımızın hesapları, onlar devam edebilir ama parti kurumsal kimliği adı altındaki hesaplar belli bir merkezde toplanacak. Onlar belli bir denetim altında olacak ama aday adaylarımızın her birinin facebook hesapları, sosyal medya hesapları orada altıokun, parti bayraklarının, propagandalarının olması devam edecek. Olması iyidir, güzeldir. Zaten önseçimin güzelliği de buradadır. Artık dönüp baktığımızda önseçim olan bölgelerde herkes göreceksiniz sokaklar, caddeler, her yer Cumhuriyet Halk Partisinin afişleriyle, bayraklarıyla dolup taşacak. Bu bir propaganda yöntemidir. Önseçimin güzelliklerinden biriside budur onlar devam edecek" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIN ADAYLIĞI SÜRPRİZ OLMAYA DEVAM EDECEK"

Bülent Tezcan, "Genel Başkanın adaylığı sürpriz olmaya devam edecek. Onu biraz daha merak edeceksiniz adaylık başvurusunu yaptı ama yeriyle ilgili sürpriz biraz daha devam edecek. Ancak birinci sıralar konusunda Sayın Genel Başkanımız bir açıklama yaptı. MYK Sözcümüz Haluk Koç bu açıklamayı tekrar etti Ankara, İstanbul, İzmir'de birinci sıraların kadın adaylara verileceğini Genel Başkan söyledi. Bu mutlaka partinin saygı duyacağı bir karardır. Ama tabi Parti Meclisi dönüp bir sıralama yapacak. Nasıl yapar onu ben bilemem Parti Meclisinin kararıdır son karar. Sıralamayı da orası yapar" dedi.

Süheyl Batum ile ilgili olarak Bülent Tezcan, "Batum açıklamasını yapar. Biz o konuda mahkemenin kararının yanlış olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.