Cizre'de mahallelere kazılan 184 hendek kapatıldı

Ramazan İMRAĞ / CİZRE(Şırnak), () - HÜKÜMET ile HDP'lilerin toplantısında Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptığının açıklanmasının ardından, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması...

03 Mart 2015 Salı 12:12
Cizre'de mahallelere kazılan 184 hendek kapatıldı






Ramazan İMRAĞ / CİZRE(Şırnak), () - HÜKÜMET ile HDP'lilerin toplantısında Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptığının açıklanmasının ardından, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için kazdığı toplam 184 hendek belediye ekipleri tarafından kapatıldı.
Cizre'de 6- 7 Ekim Kobani olaylarının ardından YDG-H'liler, güvenlik güçlerinin araçlarla girişlerini engellemek için Nur, Cudi, Sur, Yafes mahallelerindeki sokak başlarına hendekler kazdı. YDG-H üyelerinin açmış olduğu hendeklerden bazıları 31 Aralık 2014 tarihinde kapatıldı, ancak Cudi Mahallesi Ziraat Sokak üzerindeki hendeğin kapatılmasından kısa bir süre sonra 14 yaşındaki Ümit Kurt öldürülmesi ile birlikte hendekler yeniden açıldı.
Geçen Cumartesi günü Hükümet ile HDP heyetinin yaptığı görüşmede Abdullah Öcalan'ın PKK'yı silah bırakma çağrısı yapmasının ardından dün gece Cizre'de belediye ekipleri mahallelere kazılan hendekleri kapatmaya başladı. İş makineleri eşliğinde yapılan çalışmalarda toplam 184 hendek kapatılarak, cadde ve sokaklar 5 ay aradan sonra yeniden trafiğe açıldı.

FOTOĞRAFLI



 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.