"Çocuğun gelişimine uygun eğitim daha etkili sonuçlar verir"

- ide okulları Eğitim Direktörü Yakar: - "Çocuğun gelişimine ve öğrenme biçimine uygun kurgulanmış bir eğitim yapısı çok daha etkili sonuçlar verir"

26 Temmuz 2017 Çarşamba 10:37






İSTANBUL (AA) - ide okulları Eğitim Direktörü Dilek Yakar, çocuğun gelişimine ve öğrenme biçimine uygun kurgulanmış bir eğitim yapısının çok daha etkili sonuçlar vereceğini kaydetti.

ide okulları'ndan yapılan yazılı açıklamada, eğitim ve öğrenme sürecinin keyifli ve verimli olması için doğru planlanmasının, proaktif biçimde yönetilmesi ve yönlendirilmesinin gerektiği belirtilerek, modern eğitim yaklaşımı, deneyimli öğretmen kadrosu ve eğitim teknolojilerine yaptığı yatırım ile eğitim dünyasında öne çıkan ide okulları'nın, eğitim hayatında adım adım ilerleyen çocukları okul öncesinden itibaren yarına hazırladığı bildirildi.

Açıklamada, okul öncesi dönemde çocukların gelişim yolculuğuna uyum sağlayan ve gelişim sürecinin farklı aşamalarının dinamiklerini dikkate alan bir eğitimin, salt bilgi aktarmanın ötesine geçerek çocukların kolaylıkla, keyifle ve içselleştirerek öğrenmesini sağladığı ifade edildi. Çocukların eğitim hayatı süresinde, önemli psikolojik ve gelişimsel aşamalardan geçtiği vurgulanan açıklamada, çocukluktan ergenliğe, ergenlikten yetişkinliğe giden yolculuğun çok önemli ve kritik aşamalarının eğitim sürecinde yaşandığı anımsatıldı.


- Öğrenci, veli ve okul iş birliği


Açıklamada, çocukların eğitim hayatlarına adım attıkları okul öncesi dönemde okul ve öğrenci kadar velilerin de süreci anlama, uyum sağlama ve çocuklarının emin ellerde olduğundan emin olma ihtiyacı duyduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"ide okulları’nda öğrencinin kişisel gelişimi anaokulundan başlayarak ilkokulun sonuna kadar aynı rehberlik öğretmeni tarafından birebir takip ediliyor ve aileye geri bildirimde bulunuluyor. ide okulları, gelişime odaklanan ve yönlendirici bir rehberlik anlayışı etrafında şekillenen bir model uyguluyor. PASS modeli olarak adlandırılan bu yaklaşım çerçevesinde okul öncesinden itibaren çocuğun gelişim sürecinde hangi aşamada olduğu belirlenerek, öğrenme kalıbına uygun biçimde kurgulanmış bir eğitim uygulanıyor. Okul ve aile iş birliği halinde hareket edilerek, çocuğun kendini anlamasına, kendini kabul etmesine ve kendini geliştirmesine olanak sağlanıyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen ide okulları Eğitim Direktörü Dilek Yakar, öğrenmenin herkes için aynı, standart bir eylem olmadığını belirterek, "Öğrenmenin yapısal ve durumsal boyutları vardır. Yapısal boyutunda çocukların öğrenme yaklaşımları belirlenmelidir. Kimi çocuk görsel, kimisi işitsel anlamda gelişir ve bu gelişim noktaları bilgiyi edinme, uygulama ve özümseme biçimlerini etkiler. Durumsal boyutta ise çocuklar, gelişim sürecinin farklı aşamalarında farklı uyarıcılara ve etkilere daha fazla tepki verirken bazılarına daha az tepki verebilirler. Bu nedenle, çocuğun gelişimine ve öğrenme biçimine uygun kurgulanmış bir eğitim yapısı çok daha etkili sonuçlar verir." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
EğitimIde Okulları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.