ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de 8 yıldır böbrek nakli için sıra bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, 1 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet vermeye başlayan organ nakil merkezinde...

04 Temmuz 2015 Cumartesi 22:15
ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı






Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de 8 yıldır böbrek nakli için sıra bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, 1 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet vermeye başlayan organ nakil merkezinde ilk kez gerçekleştirilen transplantasyon ile sağlığına kavuştu. 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kepez Uygulama ve Araştırma Hastanesi organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonuyla bir ilke imza atıldı. Çanakkale'de yaşayan evli, 4 çocuk ve 4 torun sahibi emekli Mehmet Baştimur 8 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. 8 yıl içinde İstanbul ve Bursa'da özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelerin kapısını çalan Mehmet Baştimur'a böbrek nakli bekleyenlerin sayısı fazla olduğu için sıra bir türlü gelmedi.
1 AY ÖNCE HİZMETE AÇILMIŞTI 
Mehmet Baştimur, Kepez Beldesindeki ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde geçtiğimiz ay hizmete giren organ nakil ünitesine gidip, organ nakli için kaydını yaptırdı. Baştimur, böbrek yetmezliği sorunu yaşadığını belirtip, böbrek nakli için uygun organ beklemeye başladı.
8 YIL SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU 
8 yıldır Çanakkale'den İstanbul ve Bursa'ya giderek özel ve üniversite hastane kapılarında böbrek nakli için umutla bekleyen Mehmet Baştimur'a üniversite hastanesinden böbrek nakli için müjdeli haber geldi. Eşi Hanife Baştimur (60) ve kızı Nesrin Yağlıdere ile hastaneye yatan Mehmet Baştimur, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Gülay Kadıoğlu Koçak ve ekibi ameliyata aldı. Başarılı geçen operasyonun ardından Mehmet Baştimur'a böbrek nakli yapıldı.
REKTÖR ZİYARET ETTİ 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Organ Nakil ekibinden Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul sağlığına kavuşan Mehmet Baştimur'u hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında Mehmet Baştimur'un eşi Hanife Baştimur ile kızı Nesrin Yağlıdere de hazır bulundu. Rektör Acer, böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul'dan hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
DOKTORLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
ÇOMÜ Hastanesi Doktorlarına teşekkür eden Mehmet Baştimur, "Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Biz iki kişiydik. Organ bana uydu. Bir bayan vardı. Ona uymadı. Keşke ona da uysaydı. Sağ olsunlar" dedi.
2015 YILININ EN BÜYÜK HEDİYESİ
Babasının böbrek nakli bekleyen diyaliz hastası olduğunu ifade eden kızı 36 yaşındaki Nesrin Yağlıdere, "Yüksek tansiyona bağlı ilk çözüm olarak böbrek naklini düşündük. ÇOMÜ Hastanesinde böbrek nakli olmadığı için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittik. 5 yıl boyunca orada nakil çıkmayınca, Bursa Acıbadem Hastanesi'ne gitmeye karar verdik. İki yılda Bursa'da bekledik. Oradan da sonuç çıkmayınca, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bizim için kaçınılmaz yer oldu. Babam kayıt oldu ve bir ay içinde 2015 yılının en büyük hediyesi bize çıktı. Ramazan ayında candan cana yapılan en büyük sadaka babama sağlığının verilmesi bizim için en güzel hediye oldu" ifadelerini kullandı.
Mehmet Baştimur'u eşi Hanife Baştimur, eşinin 8 yıl sonra tekrar eski sağlığa kavuşmasından dolayı ailecek mutlu olduklarını ve eşinin bundan sonra daha da iyi olmasını istedi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.