Çöpteki Kimyasal Tepkime İşçileri Zehirledi

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde belediyenin çöp arabasıyla evsel atıkları toplanan 4 işçi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin çöpe attığı kimyasal tarım ilacının tepkime gösterip alev alması sonucu oluşan...

26 Kasım 2014 Çarşamba 15:49
Çöpteki Kimyasal Tepkime İşçileri Zehirledi






Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde belediyenin çöp arabasıyla evsel atıkları toplanan 4 işçi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin çöpe attığı kimyasal tarım ilacının tepkime gösterip alev alması sonucu oluşan gazdan hastanelik oldu. Tedaviye alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Olay, Bornova İlçesi MTK Sitesi girişinde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Bornova Belediyesi'ne ait 34 FH 3631 plakalı çöp kamyonuyla sokaklardaki evsel atıkları toplayan işçiler İstemi Tantürk, Gıyaseddin Şişci, Hüseyin Bozkurt ve İhsan Pektaş, çöplerin bulunduğu bölümden dumanların yükseldiğini fark edince aracı site girişindeki boş araziye çekip atıkları boşalttı.
Bu sırada çöplerin alev aldığını gören işçiler itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale edip alevleri söndürdü. Ancak bu kez 4 işçi dumandan etkilenip fenalaştı. Çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileri işçilerden Tantürk ile Şişci'ye Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Bozkurt ile Pektaş'ı da Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırdı. Çöplerin arasında yapılan incelemede, kimyasal tarım ilacının özel kaplı poşetine rastlandı. Tarım ilacının çöplerin arasında tepkime gösterip alev aldığı ve işçilerin de çıkan gazdan zehirlendikleri ortaya çıktı. Tedavileri süren işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Kimyasal atıkları evsel atıkların bulunduğu çöpe atan kişi ya da kişilerin bulunması için de çalışma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.