Çorum olaylarında ölenler anıldı

 ÇORUM'da 35 yıl önce meydana gelen olaylarda ölen 57 kişi törenle anıldı. Çorum Hürriyet Meydanı'nda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen anma programına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Hayatını kaybedenler...

03 Temmuz 2015 Cuma 15:20
Çorum olaylarında ölenler anıldı






 ÇORUM'da 35 yıl önce meydana gelen olaylarda ölen 57 kişi törenle anıldı.
Çorum Hürriyet Meydanı'nda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen anma programına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törene Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Beştaşi Federasyonu, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu ile Çorum Köy Dernekleri de destek verdi. 
Bahabey Caddesi ve Gazi Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüyerek Hürriyet Meydanı'na gelen grup adına Çorum Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Sadık Eral bir konuşma yaptı. Eral şöyle dedi:
"Biz demokrasi güçleri olarak Çorum olaylarının yeniden araştırılmasını, tüm gerçeklerin gün ışığına çıkmasını istiyoruz. Bu halkı, alevi- sünni diye bölerek kin tohumu ekenlerin ortaya çıkartılmasını ve yargılanmasını istiyoruz. Bunu ibreti alem için istiyoruz. Suçlular cezasız kalmasın diye istiyoruz. Bu topraklarda bir daha kıyımlar katliamlar olmasın diye istiyoruz. Geçmişimizi başkaları yazdı, geleceğimizi biz yazalım."
Atılan sloganlar ve yapılan konuşmaların ardından anma töreni sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.