Çözüm Sürecine Destek İçin 'barışa Bak!' Kampanyası Başlatıldı

Enver ALAS / İSTANBUL, () BIR grup yazar, akademisyen, gazeteci ve aktivist, 'çözüm süreci'ne sivil toplum desteği sağlamak ve toplumun dikkatini barışa odaklamak amacıyla 'Barışa Bak!' adıyla bir imza kampanyası başlattı. Aktivist...

04 Kasım 2014 Salı 16:53
Çözüm Sürecine Destek İçin 'barışa Bak!' Kampanyası Başlatıldı






Enver ALAS / İSTANBUL, () BIR grup yazar, akademisyen, gazeteci ve aktivist, 'çözüm süreci'ne sivil toplum desteği sağlamak ve toplumun dikkatini barışa odaklamak amacıyla 'Barışa Bak!' adıyla bir imza kampanyası başlattı.

Aktivist Cengiz Alğan'ın girişimleriyle başlatılan ve aralarında gazeteci-yazarlar Haşmet Babaoğlu, Nagihan Alçı, Mahmut Övür, Ali Bayramoğlu, Oral Çalışlar ve Etyen Mahçupyan, akademisyen Atilla Yayla, Hüseyin Hatemi, Halil Berktay ile bazı aktivistlerden toplam 71 kişinin imza vererek desteklediği kampanyanın tanıtımı Taksim Hill Otel'de yapıldı.
Kampanyanın Sözcüsü Cengiz Alğan, amaçlarının çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkıda bulunmak ve toplumun dikkatini barışa odaklamak olduğunu söyledi.
Çözüm sürecinin son iki yılda bir avuç insanın üzerine kaldığını ifade eden Alğan, kampanya ile ilgili olarak, "Dünyada çözüm süreçlerine bakıldığında, sadece müzakereleri yürüten tarafların değil, toplumun, muhalefetin ve medyanın çok önemli bir rolü var. Ancak Türkiye'de çözüm sürecine karşı bir propaganda ve olumsuz bir tavır var. Biz bu olumsuz tavrı olumluya, negatiften pozitife çevirmeye çalışmak istiyoruz. Böylelikle çok az insanın üzerinde olan bu yükü biraz olsun hafifletmek, toplumda pozitif algı yaratacak çalışmaları yürütmek istiyoruz" dedi.
Çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için bir araya geldiklerini vurgulayan Alğan, kampanya kapsamında ilk olarak bu ay sonunda Ankara'da TBMM'de grubu bulunan partilerle bir araya geleceklerini dile getirdi. Alğan, kampanyaya destek veren aktivistlerle birlikte her ay düzenli olarak paneller ve konferanslar yapacaklarını da belirtti.

DESTEK VERDİLER
Kampanyaya imza vererek destek olanlar da toplantıda birer konuşma yaptı. Gazeteci Nagehan Alçı, çözüm sürecinin "partiler üstü" olduğunu belirterek, herkesin sürece destek vermesi gerektiğine olan inancıyla kampanyaya katıldığını ifade etti.
Haşmet Babaoğlu da, daha fazla acı yaşanmaması gerektiğini belirterek, barışın eninde sonunda olacağını söyledi.

KAMPANYAYA ÇAĞRI YAPILDI
Toplantının sonunda, 'Barışa Bak!' adlı kampanyaya çağrı için hazırlanan bir metin Sözcü Cengiz Alğan tarafından okundu. Açıklamada, "Çözüm süreci, kesintiye uğratılan bin yıllık kardeşliğimizin yeniden tesisine sunulmuş büyük bir imkandır. Gerçek potansiyelimizi açığa çıkaracak büyük bir fırsat, nimettir. Yeni Türkiye'nin kuruluşunda bir sıçrama tahtasıdır. Gelin bu defa savaş çığırtkanlarına izin vermeyelim. Onlar bir avuç, biz milyonlarız. Büyük barışımızı kurmak için 'muhtaç olduğumuz kudret', kadim Anadolu topraklarının geleneklerinde mevcut. Yeter ki dikkatimiz dağılmasın, barışa odaklanalım. Her şeyi bir kenara bırakalım, barışa bakalım" ifadelerine yer verildi.

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.