Cumhurbaşkanı Erdoğan "BİZ BUNU AMERİKALI DOSTLARIMIZA ANLATAMADIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Türk STK'lara hitap etti.

22 Eylül 2016 Perşembe 22:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan  "BİZ BUNU AMERİKALI DOSTLARIMIZA ANLATAMADIK"







Cumhurbaşkanı Erdoğan  "BİZ BUNU AMERİKALI DOSTLARIMIZA ANLATAMADIK"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Türk STK'lara hitap etti.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'deki Türk STK'lılarına hitaben yaptığı konuşmada 15 Temmuz sürecini ayrıntılarıyla anlattı ve ABD'ye bu konuyu hala anlatamadıkalrını söyledi.
   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
    "BİZ BUNU AMERİKALI DOSTLARIMIZA ANLATAMADIK"
   "O gece Türk milleti sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyadaki şiddet yanlılarına ders verdi. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ ve Pensilvanya'da yaşayan kişi var. Biz bunun Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık, kabul ettiremedik. Hala yargı vesaire vesaire. 85 koli dosya gönderdik. Ama bu dosyalar onun size iadesini gerektirmiyor. Bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler. 9'unu yakaladık teslim ettik. Kendileri hala bu teröristi saklıyorlar." "BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ" "Ne yaparlarsa yapsınlar.
    Bu şahsın iadesini veya tutuklanmasını kendilerinden istedik. Aramızdaki suçluların aidesi sözleşmesine göre tutuklamaları gerekir. ABD'nin bu tutumu böyle devam ederse ilişkilerimize er veya geç zarar verecektir. Biz ABD ile stratejik ortağız. NATO'da beraberiz, birçok ikili bağlantılarımız var ve hala bu konuda gerekli adımların atılmasını sabırla bekliyoruz.
     Bize kendileri anti-Amerikancılık yaygın diyorlar. Kusura bakmayın. Bu milletimizin kararıdır. 15 Temmuz'u darbeye maruz kalan milletimizden değil, bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradelerini kaybetmişler. Böyle bir şey olamaz." "Sizlerden terör örgütü elebaşının ve FETÖ bağlantılı kuruluşların ülkemize karşıt çabalarına engel olmanızı bekliyorum. Dik durmanız lazım. Dik duracağız eğilmeyeceğiz. Bu bizim şanımızdandır. Milletimizin şanındandır. 15 Temmuz gecesi gördüğünüz millet neyse inanıyorum ki siz de o'sunuz. Yapmanız gereken her yerde, her pozisyonda doğruyu anlatmanızdır. Yalan yanlış anlatmanıza gerek yok. Olanları anlatın yeter"


   Konuşmasının diğer bölümlerinde Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen Erdoğan, bu konuda da   “Gaziantep'teki saldırının ardından ılımlı muhaliflerle Cerablus'a girdik. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Koalisyon güçlerinin desteğini inkar edemem ama yeterli değil. BM yardım konvoyu Halep'e giderken rejim tarafından vuruldu. El ele verelim biz bu DEAŞ'ı bitiririz. Bir başka terör örgütüyle pazarlığa girerseniz PYD-YPG yle bu işi bitiremezsiniz. Çünkü onlar da terör örgütü. Teröristin iyisi kötüsü olmaz” diye konuştu.

 
 
Son Güncelleme: 22.09.2016 22:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.