Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bahane terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin kuruluşunun 72. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Hiçbir bahane terör örgütlerinin silaha boğulmasını, hiçbir hesap da terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez." dedi.

24 Ekim 2017 Salı 16:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bahane terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez






ANKARA(AA) - Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 72. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.

"Türkiye BM'nin temsil ettiği değerlerin en kuvvetli savunucularından"

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 72'nci kuruluş yıl dönümünün millet, bölge ve tüm insanlık için hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğin korunması alanında devletlerin seslerini duyurabildikleri, sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirebildikleri yegane evrensel platform olan v." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ihtilafların önlenmesi ve çözümü, arabuluculuk, terörle mücadele, barışı koruma faaliyetleri, kalkınma ve insani yardımlarla "Medeniyetler İttifakı" başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler zemininde yürütülen çalışmalara çok ciddi katkılar sağladığını belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"BM bütçelerine verdiği desteği artıran ülkemiz, ayrıca bölgesinde önemli bir iş, finans ve kültür merkezi olan İstanbul'un aynı zamanda bir BM merkezi olması yolunda da adımlar atmaktadır. Bunun yanında Türkiye, kadim tarihinin, ilkelerinin ve medeniyet anlayışının bir nişanesi olarak Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçan 3,5 milyon sığınmacıya kapılarını açmış, Arakan'dan Somali'ye kadar tüm mazlum ve mağdurların yükselen feryatlarına tepkisiz kalmamıştır. Bugün ülkemiz, milli gelire oranla dünyanın en cömert ülkesi konumundadır."

Birleşmiş Milletler reformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM misyonuna ve küresel barışa tehdidin terör örgütlerinden geldiğini belirterek, "DEAŞ, El Kaide, YPG, PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi eli kanlı çeteler, sadece ülkemizin güvenliği için değil bölgemiz ve tüm dünyanın güvenlik ve istikrarı için de ciddi risk oluşturmaktadır. Hiçbir bahane terör örgütlerinin silaha boğulmasını, hiçbir hesap da terörün meşrulaştırılmasını mazur göstermez. Bilhassa BM çatısı altında terörizme karşı dayanışma ve iş birliğinin artırılması elzemdir." değerlendirmesini yaptı.

Tehdit, sınama ve ihtiyaçların kökten değiştiğini, çok geniş bir yelpazede görev üstlenen BM'nin aynı kalmasının düşünülemeyeceğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"BM reformu an itibarıyla ertelenemez, ihmal edilemez, görmezden gelinemez bir ihtiyaçtır. 'Dünya 5'ten büyüktür' sloganında sembolleşen Güvenlik Konseyi'ndeki mevcut adaletsizlik giderilmedikçe, ne küresel barışın tam olarak tesisi, ne de BM reformunun tam anlamıyla başarıya ulaşması mümkün olacaktır. Bu çerçevede, Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'ne daha adil, daha demokratik, şeffaf, etkin ve hesap verebilir bir nitelik kazandıracak BM reformuna desteğini sürdürecektir. Bu düşüncelerle Birleşmiş Milletler Örgütü'nün çalışmalarının dünyamıza barış, refah ve huzurun getirilmesine vesile olmasını diliyor, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü'nü en samimi duygularımla tebrik ediyorum."

Muhabir: Sarp Özer

Son Güncelleme: 24.10.2017 21:39
Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.