Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko tarafından resmi törenle karşılandı.

09 Ekim 2017 Pazartesi 16:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da resmi törenle karşılandı






KİEV (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Devlet Başkanlığı İdaresi'ne gelişlerinde Poroşenko ve eşi Marina Poroşenko karşıladı.

Erdoğan ve Poroşenko'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından Türkiye ve Ukrayna milli marşları çalındı. Erdoğan ve Poroşenko tören kıtasını denetledi. Erdoğan, tören kıtasını "Vitayu voiniv (Merhaba asker)" diyerek selamladı.

Erdoğan ile Poroşenko görüştü

Heyetlerin birbirlerine takdimlerinin ardından askeri geçiş törenini izleyen Erdoğan ve Poroşenko daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'na başkanlık edecek Erdoğan ve Poroşenko, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel de hazır bulundu.

Türk heyetinde ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Mustafa İsen ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da yer aldı.

Erdoğan, Ebedi Zafer Anıtı’na çelenk bıraktı

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna temasları kapsamında Ebedi Zafer Anıtı'nı ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra resmi programları için Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’ne hareket etti.

Muhabir: Enes Kaplan, Ali Cura

Son Güncelleme: 09.10.2017 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.