Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Savcı Kiraz'ın ailesine taziye ziyareti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğna ile birlikte, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan rehine operasyonunda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Kiraz Kiraz'ın ailesini ziyaret etti. Erdoğan, yaklaşık 1 saat...

02 Nisan 2015 Perşembe 02:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Savcı Kiraz'ın ailesine taziye ziyareti






CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğna ile birlikte, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan rehine operasyonunda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Kiraz Kiraz'ın ailesini ziyaret etti.

Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından, dışarıda toplanan kalabalığa seslendi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu kardeşimizin şehadeti inanıyorum ki bu ülkede yeni bir tohumlamanın bir vesilesi olacaktır. Bu da halkımızın inşallah uyanışına vesile olacaktır. Gerek sosyal medyada, gerekse bir kısım medyada çıkan resimler bizi asla ürkütmemelidir. Aksine, bir defa bizim korkuyu korkutmamız lazım. Bizim, 'Kaderimizin üstünde bir kader vardır' anlayışıyla yürümemiz lazım. Kazaya ve kadere inanmış insanlar olarak, biz bu medeniyetin insanları olarak, inşallah sabırla, inançla, yolumuza kararlılıkla devam etmemiz lazım. Ülkenin huzuruna, refahına kast edenler bu ülkede inşallah arzu ettikleri o tabloyu bulamayacaklar, ben buna inanıyorum. Ve bizim buna fırsat vermememiz lazım. Demek ki daha farklı tedbirler almamız lazım. Şunu bilmemiz gerekiyor: Bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi'ndeki tablo, bizlere bir şeyler noktasında tabii ki çok daha dikkatli, çok daha hassas olmamızı gerektiriyor. Onun için de, 'Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz'... Hayır... 'Bal gibi de aranır' diyeceğiz ve tedbirlerini alacağız. İşte cübbeli dendi, bu şekilde girdiler. Bunlar yıllar öncesinin ne yazık ki şu anda bize faturasıdır. Biz onlar da aranmalıdır dediğimizde, çok bize saygısızlık yapıldı. İşte şu anda gelinen nokta bu... Onun için, bu konuları da bugün telefonla Başbakanımla görüştüm, arkadaşlarımla da görüştüm. İnşallah yarın bu konuları aramızda daha detaylı görüşeceğiz ve ne gibi adımlar atacağız, bunları özellikle tespit edeceğiz. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Adeta bir milli duruşun olması gereken gündür. Bu konularda hassasiyetimiz gerekiyor ve inancımızın bize emrettiği istikamette bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz."

Erdoğan, "Adalet camiamızın ve milletimizin başı sağolsun. Kendisini Rabbim inşallah şehitler makamında taltif etsin" dedikten sonra, topluluğu Savcı Kiraz'ın ruhuna hep birlikte Fatiha okumaya davet etti.

Bu sırada, yoğun ilgi gösteren grubun tekbir getirdiği ve "Ya Allah bismillah / Allahu ekber" diye slogan attığı görüldü.

Erdoğan ve eşi, daha sonra havalimanına gitmek üzere ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.