Damla Sağlığına Kavuşup Okula Gitmek İstiyor

Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS'ta yaşayan ve bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan Sistemik Lupus Eritematoz (SLE) hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Damla Bozyel, tekrar sağlığına kavuşup okula gitmek istiyor. Digor...

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:59
Damla Sağlığına Kavuşup Okula Gitmek İstiyor






Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS'ta yaşayan ve bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan Sistemik Lupus Eritematoz (SLE) hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Damla Bozyel, tekrar sağlığına kavuşup okula gitmek istiyor.
Digor ilçesinde Feramuz ve Hanım Bozyel çiftinin 9 çocuğundan en küçüğü olan 14 yaşındaki Damla Bozyel, 7 ay önce Sistemik Lupus Eritematoz hastalığına yakalandı. Her 100 bin kişiden 40 kişide görülen bağışıklık sistemdeki bozukluktan dolayı ortaya çıkan SLE hastalığı yüzünden vücudunda yaralar oluşan ve okula gidemeyen Damla Bozyel, 3 ay Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yatarak tedavi gördü. Damla Bozyel, iyileşmeyen rahatsızlığından dolayı çok üzüntü duyduğunu belirterek, "Tek isteğim sağlığıma kavuşmak ve liseye başlamak" dedi.

Kızının tedavi olmasına karşın iyileşemediğini savunan baba Feramuz Bozyel, Damla'nın daha iyi olanakları bulunan İstanbul'daki hastanelerde tedavi olabileceğini öne sürdü. Eğer hasta olmasaydı kızının bu sene liseye gideceğini anımsatan baba Bozyel, "Kızımın eklemlerinde ağrılar başladığı zaman yürüyemiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde asgari ücretle çalışıyorum. Kızımın iyileşmesi ve tedavi masraflarını karşılamak için mesai bitimi ek iş yapıyorum. Doktorların söylediğine göre İstanbul'da tedavi görmesi gerekiyormuş. Ama bizim imkanımız onu İstanbul'a götürmeye, tedavi ettirmeye yeterli değil. Tek isteğim onun tekrar okula gidebildiğini görebilmek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.