Darbeci Üsteğmen Ali Sarıbey dünya şampiyonu çıktı

Erdoğan'ın oteline baskın düzenleyen askerlerden Ali Sarıbey'in, atletizmde dünya şampiyonluğu olduğu ortaya çıktı.

24 Temmuz 2016 Pazar 14:05
Darbeci Üsteğmen Ali Sarıbey dünya şampiyonu çıktı






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında yer alan ve dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Üsteğmen Ali Sarıbey, 2011 yılında Brezilya’nin Rio kentinde düzenlenen ve 19 ülkeden 100’e yakın sporcunun katıldığı Dünya Askeri Oyunları’nda Amfibi Kros Yarışması’nda 9.56.12’lik derecesi ile dünya birincisi oldu. Dünya Şampiyonu ve Atletizm Milli Takımı antrenörlerinden Haydar Doğan’ın çalıştırdığı Sarıbey’in uzun mesafe koşularında sık sık kürsüye çıkarak madalya aldığı belirtildi.

RAKİBİ OLAN ATLET: ÇOK ŞAŞKINIM, İNANAMIYORUM

Lisanslı atletlerden Mehmet Boztepe sosyal paylaşım hesabından "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris’teki otele o ayrıldıktan kısa süre sonra helikopterle gelip saldırıda bulunan darbeci askerlerden biri daha yakalandı. Yakalanan firari darbecinin Üsteğmen Ali Sarıbey olduğu öğrenildi. Bu şahısla birçok yarışta hepimiz rakiptik. Çok şaşkınım, hatta inanamıyorum" yorumunu yaptı.

"EFENDİ VE DÜRÜST BİR SPORCU İDİ"
Milli sporcu ve antrenör Kemal Özdemir ise bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda "Ali Sarıbey benim sporcumdu. Okulda iken efendi, dürüst ve iyi bir sporcu idi. Çok ama çok şaşırdım ancak tutukluluk ve hüküm aynı şey değildir, muhtemelen görev diye yola çıkmışlardır diye düşünüyorum, elbet bilerek de yola çıkmış olabilirler" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.