Darbeciler için cezaevine yatak takviyesi

Darbe girişiminin ardından başlayan tutuklamalar nedeniyle cezaevlerinde de kapasite artırımına gidildi. Döşemealtı’ndaki Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne 500 yatak ilave edildi.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:05
Darbeciler için cezaevine yatak takviyesi






Cezaevine yatak takviyesi
Darbe girişiminin ardından başlayan tutuklamalar nedeniyle cezaevlerinde de kapasite artırımına gidildi. Döşemealtı’ndaki Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne 500 yatak ilave edildi.

FETÖ/PDY 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında Antalya’daki kamu kurum ve kuruluşlarında açığa alma ve gözaltılar başladı. Açığa alınan memur sayısı 1000’i bulurken bir yandan da tutuklamalara başlandı. Bu gelişmeyle birlikte cezaevlerinde yatak sorunu gündeme geldi ve kapasite artırımına gidilmesi kararlaştırıldı. Döşemealtı’ndaki L Tipi Kapalı Cezaevi’ne önceki gün 500 yataklık takviye yapıldı. 1100 kapasiteli cezaevinde halen 1850 civarında tutuklu bulunurken, yatak takviyesinin hem yeni gelecek tutuklulara yer açmak, hem de eskiyen yatakların değiştirilmesi için yapıldığı iddia edildi. 

İSİMLERİ KALDIRILDI

Diğer yandan, Antalya’da tutuklanan hakim ve savcıların adliyedeki odaları boşaltılıp kapılarındaki isimleri de kaldırıldı. Ayrıca geçen yıl Antalya’dan Diyarbakır’a tayin edilen hakim Yusuf B.’nin adliyenin karşısındaki lojmanı da tahliye edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Yusuf B.’nin ise Diyarbakır’da gözaltına alındığı ileri sürüldü. Hakkında yakalama kararı bulunan hakim ve savcıların ise aranmasına devam edildiği kaydedildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcığı da basın kuruluşlarından adliyede görev yapan yargı muhabirlerinin isimlerinin ve görevlendirme yazılarının savcılık kalemine bildirilmesini istedi.
Son Güncelleme: 23.07.2016 17:12
Anahtar Kelimeler:
Cezaevine Yatak Takviyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.