Darbecilerin kullandığı tankları durduran Kıntaş: Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün

FETÖ'nün darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na giden tankları, egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran Kıntaş, "Türkiye'de darbe yapacak olan varsa bir kere değil, bin kere düşünsün. dedi."

11 Temmuz 2017 Salı 14:03
Darbecilerin kullandığı tankları durduran Kıntaş: Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün






İSTANBUL (AA) - İZZET TAŞKIRAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'na giden tankları, Şanlıurfalı tantuni ustası Danyal Şimşek ile egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran restoran sahibi Mehmet Şükrü Kıntaş, "Danyal kardeşimle ben Şanlıurfalı ve Kürt asıllıyız. Darbe girişiminin ardından Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle öyle güzel bir bütünleşme oldu. Bizi farkında olmadan öyle bir birleştirdiler ki bir daha olsa birlik daha fazla olur." dedi.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkma" çağrısı üzerine Basın Ekspres Yolu'na gidip, Atatürk Havalimanı'nı kontrol altına almak için görevlendirilen tankların önüne araçlarıyla barikat kurduklarını anlatan Kıntaş, tankları durdurmak için egzozları kıyafetleriyle tıkadıklarını kaydetti.

"Türkiye'de darbe yapacak olan varsa artık bir kere değil, bin kere düşünsün" diyen Kıntaş, "Her şerde bir hayır vardır cümlesi, 15 Temmuz darbe girişimi için de söylenebilir. Danyal kardeşimle ben Şanlıurfalı ve Kürt asıllıyız. Darbe girişiminin ardından Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle öyle güzel bir bütünleşme oldu. Ben doğuda da konferans verdim, Karadeniz'de de verdim, İç Anadolu'da da verdim. Burada hüngür hüngür ağlayıp boynumuza sarılanlar var. Bizi farkında olmadan öyle bir birleştirdiler ki bir daha olsa birlik daha fazla olur." değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ'nün 40 yıllık planları 4 saatte imha edildi"

Şanlıurfalı tantuni ustası Danyal Şimşek ise darbe gecesi sokağa çıkan insanların "kardeş" oldukları bilincine ulaştıklarını ifade ederek, "Daha önce sokaklarda bazı insanların 'Bu Türktür, bu Kürttür' fikri aklının ucunda duruyordu ama şu anda o ortadan kalktı. Tabii bunu vatanını, milletini düşünen insanlarımız için söylüyorum. Hala içimizde başka şeyleri vatana tercih edenler var olabilir. İnşallah onları Allah ıslah etsin de aramıza dönsünler." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.