DARICALI YAVRU ÜÇÜZ ASLANLARA İSİM ARANIYOR

Mesut IŞIK- Büşra KAYA/DARICA (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin üçüz aslan yavrularına isim aranıyor. Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin Eğitim Müdürü Gökmen Aydın, 2 aylık olan üçüz...

21 Aralık 2014 Pazar 14:47
DARICALI YAVRU ÜÇÜZ ASLANLARA İSİM ARANIYOR






Mesut IŞIK- Büşra KAYA/DARICA (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin üçüz aslan yavrularına isim aranıyor. Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin Eğitim Müdürü Gökmen Aydın, 2 aylık olan üçüz aslanlar için isim belirlenmesi amacıyla yapılan anketin hafta içerisinde sona ereceğini ve anketten çıkacak sonuca göre üçüz yavru aslanların isimlerinin konulacağını söyledi. Bu arada üçüz aslanları bugün Gebzeli üçüzler 6 yaşındaki Elif- Eylül ve Arda Işık da ziyaret etti.  
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı olan, 2008 yılı Aralık ayında hayatını kaybeden işadamı Faruk Yalçın'ın önce hobi olarak kurduğu, bugün Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde tanınan Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nde çoğunluğu nesli tükenen birçok hayvan barınıyor. Haftanın her günü, yaz- kış ilgi çeken Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, hafta sonu havaların da iyi olması nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.  Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesinin maskotları olan ve 2 aylık olan üçüz aslanları görmeye gelen ziyaretçiler arasında Gebzeli 8 yaşındaki üçüzler Elif- Eylül ve Arda Işık da vardı. Gebzeli üçüzler, yavru üçüz aslanlarla bir süre oynadı.
ADLARI ANKETLE BELİRLENİYOR

Hayvanat Bahçesi Eğitim Müdürü Gökmen Aydın iki aylık olan üçüz aslan yavrularının son derece sağlıklı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ziyaretçilerin çoğunluğu üçüz aslan yavrularını görmeye geliyor. Havalar soğuk olduğu için, ancak güneş olduğunda dışarıya çıkıyorlar. Bugün onlar gibi üçüz olan Elif- Eylül ve Arda adlı çocuklar onlarla biraraya geldi. ziyaret ettiler. Üçüzler birbirlerini çok sevdiler. Aslan yavrularımızın henüz isimleri yok. Hafta içerisinde sonuçlanacak olan anket neticesinde isimlerini belirleyeceğiz. Oy verme işlemi devem ediyor. Öneri üzerine 5 isim belirlemiştik. Şu an iki ismin bir birlerine çok yakın oy oranı var ama inşallah hafta içerisinde üçüz aslan yavrumuzun isimlerini belirlemiş olacağız." 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.