Davutoğlu: Kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez (3)

ÖZAY GÖNLÜM'E SELAMLA BAŞLADI Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Denizli il kongresinin yapıldığı salondaki partilileri, "Selam olsun Denizli'ye efelerine, zeybeklerine, yörük obalarına. Server Gazi'nin, Mehmet Gazi'nin torunlarına....

01 Şubat 2015 Pazar 18:40
Davutoğlu: Kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez (3)






ÖZAY GÖNLÜM'E SELAMLA BAŞLADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Denizli il kongresinin yapıldığı salondaki partilileri, "Selam olsun Denizli'ye efelerine, zeybeklerine, yörük obalarına. Server Gazi'nin, Mehmet Gazi'nin torunlarına. Fatma Hanım'ın torunlarına selam olsun. Merkez Efendi'nin torunlarına ilim ve irfanın diyarı Denizli'ye selam olsun. Ahmet Hulusi Efendi'nin torunlarına selam olsun. Her bir köşesiyle selam olsun. Rahmetli Özay Gönlüm'e selam olsun. O yürekten gelen seslere selam olsun" diyerek başladı.
Hava muhalefeti nedeniyle karayoluyla gelmek zorunda olduğunu ve partililerin kendisini 4 saat beklediğini belirterek "Biz Denizli'ye minnet borçluyuz" diyen Davutoğlu, övgülerini şöyle sürdürdü:
"Bunu, 1 Şubat tarihini unutmayacağım. Bu yiğit insanların buradan bizi, gönül dolusu muhabbetle beklemelerini hiç unutmayacağız. Nenenin mektubunda dediği gibi Denizli'nin evlatları elimizin asasıdır, evlerin yakışığı, çorbamızın kaşığıdır. Denizlili o güzel lehçesiyle konuştu mu cümle alem susar. Denizli'nin sembolü horoz ya. Denizli öyledir ki güneş doğmadan uyanır, güneşi haber eder Denizli. Sizler Ak Parti güneşinin habercileri oldunuz. Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanımızı, genel başkan olarak geldiğinde yalnız bırakmadınız sahip çıktınız. Denizli buradayken 'AK Parti davası ayaktadır' dediniz. Allah hepinizden razı olsun."
KURTULUŞ SAVAŞI İLE BENZERLİK KURDU
Konuşmasında, Ak Parti'nin kuruluşu ve sonraki icraatı ile Kurtuluş Savaşı arasında benzerlik kuran Davutoğlu, "O istiklal mücadelesine çıkan efeler tekbir bu semalardan hiç dinmesin diye çıktı. Dedik ki 'silahınızın olmaması mazeret değildir elinizde bir şey yoksa üç çakıl taşı alacaksınız ve düşmana atacaksın.' 2001 yılında aynı ruh ve bilinçle bir kervan yola çıktı. Madem ki hazinemiz boşaltılmış, savunma sanayinde mecalimiz kalmamış, tank yapamadığımız gibi hibe alamaz duruma düşmüşüz, IMF memurları ülkeye talimat verir hale gelmiş, 'istiklal mücadelesi başlatma vakti gelmiştir' dendi. Hem siyasi istikrar hem ekonomik istikrar hem de dünyada itibarlı konum almak üzere Ak Parti kadroları harekete geçti. Nasıl istiklal mücadelesini verirken dedelerimiz aşkla çalıştılarsa, gelecek mücadelemizde büyük bir aşkla çalışmaya kararlı mısınız? İnşallah 7 Haziran'da tarihi destek vermeye hazır mısınız? Bu kez en az yüzde 60 bekliyoruz sizden."
Ak Parti iktidarının icraatlarını anlatan Davutoğlu, Türk ekonomisinin altın dönemini yaşadığını söylediği 2013 mayısında Gezi olaylarının ortaya çıktığını söyledi. Davutoğlu, "Türkiye'yi durduramayacaklarını anlayanlar Gezi provokasyonlarına başladılar. 17- 25 Aralık kumpaslarıyla paralel çete ile durdurmaya kalktılar. Milletin hayırlarıyla yola çıkan bir çete, bu kez içerideki işbirlikçileri, dışarıdaki işbirlikçileriyle birlikte Türkiye'nin seçilmiş, milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümetine karşı darbe teşebbüsüne kalkıştılar. İşte bir yıl geçti. O 'dönemin başbakanı' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan bugünün cumhurbaşkanı. Millet 30 Mart ve 10 Ağustos'ta şu yanıtı verdi: Bu milletin başına ancak ve ancak bu milletin iradesiyle seçilenler gelebilir" dedi.
'Paralel yapı' ile mücadeleyi sürdüreceklerini, bunu da milletle omuz omuza yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, CHP ve MHP'li eleştirirken de "Gücünü milletten alanlar Ankara'nın koridorlarına kapalı salonlarına kapanmazlar millete giderler. Biz millete gittik. Kılıçdaroğlu, Bahçeli benim bir ayda gittiğim şehirlere gitti mi? Neden aramızdaki fark bu. Bizde rehavet yok" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli'de gördüğü şevk ve heyecanın karşılığı olarak her türlü hizmeti yapacaklarını, depremde zarar gören kütüphanenin yerine 4 milyon lira harcayarak yeni kütüphane yapma sözü verdi. Denizli'deki şehirciliğe hayran kaldığını anlatan Davutoğlu, 1205 yataklı şehir hastanesini yapacaklarını, Aydın- Denizli otoyolunu tamamlayacaklarını, yeni stat yapacaklarını söyledi.
Başbakan Davutoğlu, kürsüden inmeden önce, partisinin eski il Başkanı Avni Örki, seçilen il başkanı Şahin Tin ve bakanlarla birlikte el ele tutuşup, partilileri selamladı.
KANGREDEN NOTLAR
* Kongrenin yapıldığı 3 bin kişilik Hasan Güngör Spor Salonu'nu doldu, çok sayıda partili dışarıda kaldı.
* Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır, TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Nevzat Ceyhan, MYK üyesi Sema Ramazanoğlu da katıldı.
*Kongre salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin fotoğraflarının yer aldığı 'Denizli Sizinle Gurur Duyuyor' yazılı dev pankart dikkat çekti.
* Denizli'ye gecikmeli olarak 16.00'da gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonun dışında çok sayıda vatandaşın beklediğini görünce otobüs üzerinde kısa bir selamlama konuşması yaptı. Başbakan Davutoğlu, salona sevgi gösterileri arasında girdi ve eşi Sare Davutoğlu ile birlikte partilileri selamladı.
* Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında Denizli'nin Sarayköy ilçesini Konya'nın Sarayönü ilçesiyle karıştırdı. Denizli'nin ilçelerini tek tek sayan Davutoğlu Sarayköy yerine Sarayönü dedi.
* Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmet'e Mektup' şiirinde 'Mehmedim' kelimesini 'Ahmedim'E dönüştürerek partililerle birlikte okudu.
Osman Nuri BOYACI - Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()-
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.