DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'dan elektrik tepkisi

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Adana'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, yaşanan elektrik sorununa tepki gösterdi. Adana Kadın Platformu tarafından düzenlenen '8 Mart Kadına şiddete hayır'...

07 Mart 2015 Cumartesi 18:24
DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'dan elektrik tepkisi






DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Adana'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, yaşanan elektrik sorununa tepki gösterdi.
Adana Kadın Platformu tarafından düzenlenen '8 Mart Kadına şiddete hayır' yürüyüşü Mimar Sinan Kültür Merkezi önünde başladı. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kadın, 'Dünya yerinden oynar, kadınlar birlik olsa', 'Kimsenin namusu olmayacağız', 'Erkek şiddetine son' sloganları eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Kadınlar burada şarkılar eşliğine halay çekerek erkek şiddetine ve kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
Alanda müzikli etkinlik için kurulan ses sistemi için elektrik çekilemediğini öğrenen Emine Ayna bu duruma tepki gösterdi. Ayna, "Mevcut elektrik hattının platformda kurulan ses sistemini taşımayacağı gerekçesiyle elektrik çekilemiyor. Eşitlik adına yapmak istediğimiz bir etkinlik daha sabote edildi. Biz kadınlara özgürlüğü haykırma hakkı bile engellendi. Kimse bize hikaye anlatmasın, kablo sorunu hikayedir. Koskoca bir şirket bir elektrik sorununu gideremiyorsa, lanet olsun ona. Maalesef bu koşullarda yapmak isteğimiz etkinliği sağlıklı bir şekilde yapamıyoruz, o açıdan sözleri kısa tutacağım" dedi.
Ayna, bir araçtaki hoparlörlerden yaptığı konuşmanın ardından etkinlik son buldu.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.