Demirtaş: Sırat köprüsünden mercedesle geçilmiyor, haberin olsun

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bağcılar Meydanı'nda partisinin düzenlediği 3. Bölge mitinginde partililere seslendi. Demirtaş burada parti otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmasında hükümeti eleştirdi....

24 Mayıs 2015 Pazar 15:30
Demirtaş: Sırat köprüsünden mercedesle geçilmiyor, haberin olsun






Demirtaş: Sırat köprüsünden mercedesle geçilmiyor, haberin olsun

Ümit TÜRK / İSTANBUL, () HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bağcılar Meydanı'nda partisinin düzenlediği 3. Bölge mitinginde partililere seslendi. Demirtaş burada parti otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmasında hükümeti eleştirdi. Demirtaş, "Herkes görüyor ki devleti ele geçirmiş, kendisi ve akrabaları için kullanan zalimliğe dönüşmüş bir iktidar var. Hükümetler, iktarlar halkı doğru temsil etmek isyorsa aralarına mesafe koymamalıdır. Kendisine oy veren ve vermeyen halk arasında ayrım yapmamalıdır" dedi.


"SAVAŞIN ORTASINDA KARNIN DOYSA NE OLUR DOYMASA NE OLUR"
Adaletin önemli olduğunu söyleyen Demirtaş, "Halk sana soygun yap diye oy vermedi. Bir beklentisi vardı. Halk, AKP adaletsiz davransın diye oy vermedi. Biz hiçbir zaman vicdansız davranmadık. Kim bu ülkede faydalı iş yapmışsa Allah razı olsun dedik. Doğru adım attın diye senin zulmünü de hoş görmek zorunda değiliz" diye konuştu. Demirtaş, "Açlık, yoksulluk ve işsizliği çözmek için barışa ihtiyacımız var. Savaşın ortasında karnın doysa, ne olur doymasa ne olur. Barış ve ekmek bir arada olmalı. Barışı sağlarsak o zaman istihdamı sağlamak kolay olur" diye konuştu.

"BİN TL NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ SARAYDAKİ BARDAKLARIN BİR TANESİDİR"
Ataması yapılamayan öğretmenlere seslenen Demirtaş, "Haziran ayında mecliste güçlü olursak Temmuz ayında atanamayan bütün öğretmenler görev yapacak" dedi. Ücretli öğretmenlerin okullarda köle gibi çalıştırılığını ve bin TL para verildiğini söyleyen Demirtaş, "Bin TL nedir biliyor musunuz saraydaki bardakların bir tanesidir" ifadeleirni kullandı.

"SIRAT KÖPRÜSÜNDEN MERCEDESLE GEÇİLMİYOR"
"Bir makam aracı için çerez parası diyenlere sesleniyorum" diyen Demirtaş, "Bu lüks, bu kadar afra tafra haram değil mi, suç değil mi? Diyanet İşleri Başkanına özellikle soruyorum. Kenisine lüks zırhlı mercedes armağan edilecek... sizin paranızla. Hocamıza sormak isttiyorum sen bir din alimisin. Acaba bu mercedesin zırhı seni günahlardan da koruyor mu? o zırh günahları da geçiriyor mu, geçirmiyor mu?.. Bak burada Bağcılar Meydanı'nda binlerce yoksul var. Bir çok arkadaşımın cebinde akşam eve giderken bir kilo et alacak, parası yoktur. Bu utanılacak bir şey değil ama gerçek. Hükümetin utancı, ama gerçek. Yav halkı bu kadar fakir fukara olan bir ülkede böylesine bir lüksü israfı niye halkın gözüne soka soka yapıyorsunuz yav. Bu utancı niye bu halka yaşatıyorsunuz. Ayıptır ayıp. Ayıptır her şeyden önce. Ey Diyanet İşleri Başkanımız, sevgili hocam sırat köprüsünden mercedesle geçilmiyor ha haberin olsun" dedi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.