Denetimde 'kumandalı Egzozlar' Çikti

Mustafa İNSAN/MERSİN, ()-MERSİN'de, trafik polisleri ek egzoz ve müzik sistemi bulunan modifiye araçlara yönelik yapmış olduğu denetimlerde 'Kumandalı egzozlar' tespit etti. Sürücülerin, polise yakalanmamak için uygulama noktalarına yaklaştığında...

25 Kasım 2014 Salı 16:48
Denetimde 'kumandalı Egzozlar' Çikti






Mustafa İNSAN/MERSİN, ()-MERSİN'de, trafik polisleri ek egzoz ve müzik sistemi bulunan modifiye araçlara yönelik yapmış olduğu denetimlerde 'Kumandalı egzozlar' tespit etti. Sürücülerin, polise yakalanmamak için uygulama noktalarına yaklaştığında kumandayla ek egzozu kapattığı belirtilirken, araçlar trafikten men edildi.
Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine modifiye araçlar üzerinde yapmış olduğu denetimlerini artırdı. İnönü Bulvarı Cumhuriyet Meydanı önünde ek egzoz ve müzik sistemi takılan modifiye araçlara yönelik uygulama yapan polis, araçlarda yapmış olduğu detaylı incelemede, ek egzoz ve müzik sistemi bulunan araçları trafikten men edip sürücülerine de ceza yazdı.
POLİSLER ŞAŞTI KALDI
Uygulama noktasında durdurulan bazı araçlar ise polisi hayrete düşürdü. Araçları detaylı bir incelemeye alan polis, bazı sürücülerin denetimlerde polise yakalanmamak için ek egzozuna kumanda sistemi yaptırdığını tespit etti. Polis, kumandayla sesi açılıp kapatılan egzozları görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, modifiye araçlara yönelik denetimlerin devam edeceğini belirterek şunları söyledi:
"Ek egzoz ve modifiye edilen araçlar çevreye büyük bir rahatsızlık veriyor. Yapılan denetimlerde de bu tip araçlar trafikten men ediliyor. Teknik değişikliğe girdiğinden dolayı egzozları sökülüyor. Kumandalı ya da düzenekli birçok egzoza biz işlem yapıyoruz. Birçok vatandaşımızı rahatsız ediyor. Bundan dolayı bu araçlara denetim anlayışımızı değiştirdik. Artık ihbarlı denetim yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu tip anlayıştan vazgeçmesi lazım. Hastaları olan, akşam uyuyamayan birçok vatandaşımız bundan dolayı rahatsız. Yüzlerce araca işlem yaptık ve kesinlikle bu araçları gördüğümüzde işlem yapıp trafikten men ediyoruz."

KUMANDAYLA KAPATIYORLAR
Vatandaşlardan bu konuda çok şikayet aldıklarını kaydeden Özer şöyle devam etti:
"Bunun hem parasal cezası var hem de aracı trafikten men ettiğimiz için kişi bu şekilde aracındaki değişikliği normal egzozunu taktırmadığı sürece trafikte bu şekilde hareket etmesine imkan tanımıyoruz. Bunları imha ediyoruz. Vatandaşlarımız bu konuyu iyi bilsinler. Biz olayın takipçisiyiz. Trafik yönünden gerekli özeni ve hassasiyeti gösterdiğimizi bilmenizi isteriz. Çok fazla şikayet aldığımız için önemle üzerinde duruyoruz. Hava yağmurlu olmasına rağmen denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Kumanda taktırmış, yine polis noktasına girdiğinde kumandayla kapatıyor. Kimi zaman arabanın değeri 2-3 bin liraya takılan egzozlar bazen 3-4 bin lirayı bulabiliyor. Bu tip araçları kesinlikle artık men ediyoruz. Egzozun yanında tabii ki müzik sistemleriyle ilgili de uygulama yapıyoruz. Arabanın kendi hoparlör dışında ek olarak çevreyi rahatsız edecek şekilde takılmış müzik sistemli araçları da aynı şekilde trafikten men ediyoruz. Sorduğumuzda 300 liradan 4-5 bin liraya takanlar var. Kumanda edenler, mekanizma takanlar var. Polis gördüğünde ya da denetim alanlarında kapatıyoruz. Biz de detaylı denetim yapıyoruz ve kontrol ediyoruz. Bu araçların sayısı çok fazla arttı. Egzozlarını ya da ses sistemlerini normal hale dönüştürene kadar trafiğe çıkartmıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.