Denizin ortasındaki efsane; 'Kızkalesi'

İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'ndeki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Kızkalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor. Karadan 200 metre açıktaki küçük bir adacık üzerine kurulu Kızkalesi, sekiz...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:54
Denizin ortasındaki efsane; 'Kızkalesi'






İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'ndeki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Kızkalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Karadan 200 metre açıktaki küçük bir adacık üzerine kurulu Kızkalesi, sekiz kuleyle korunan yapısı ile fantastik film sahnelerini andırıyor. Dış çevre uzunluğu 192 metre olan kale, tarihte Korykos olarak biliniyor. Yaz aylarında sahillerinde adım atacak yer kalmayan Kızkalesi, güneş enerjisi ile çalışan rengarenk ışıklandırması ile de gece görsel şölen sunuyor. Kent turizminin 'amiral gemisi olan' Kızkalesi, yerli ve yabancı turist sayısını her yıl gözle görülür şekilde arttırıyor.
Bilinen tarihine göre Selevkoslar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Ermeniler, Kıbrıs Krallığı, Karamanoğulları ve Osmanlıların izlerini taşıyan Kızkalesi, ziyaretçilerine doğa ve tarihi aynı anda sunuyor. Tanıtım çalışmaları ile birlikte ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığı artan Kızkalesi'ni, yılda 1 milyon turist geziyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.