Denizli Cam Festivali başladı

ENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve Türkiye'nin ilk cam festivali olma özelliğini taşıyan Uluslararası Denizli Cam Festivali (Bienali) başladı. Festivalin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci...

29 Mayıs 2015 Cuma 23:31
Denizli Cam Festivali başladı






ENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve Türkiye'nin ilk cam festivali olma özelliğini taşıyan Uluslararası Denizli Cam Festivali (Bienali) başladı. Festivalin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan 3'üncü Uluslararası Denizli Cam Festivali başladı. Denizli Valiliği karşısındaki eski Sümerbank binasında açılan festivale, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, cam sanatçıları, akademisyenler, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Bakan Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler, tek tek stantları gezerek bilgi aldı. Türkiye'nin en büyük cam heykeli olma özelliği taşıyan Delikliçınar Meydanı'ndaki 'Cam Horoz Heykeli'nin yapım aşaması sergisini gezen protokol üyeleri yurt içi ve yurt dışından festivale katılan sanatçıların eserlerini inceledi. Camdan yapılan imza kalemi, horoz heykeli, çekiç, boncuk gibi farklı materyaller hakkında bilgi alan Bakan Zeybekci ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte plazma küreyi inceledi. Protokolün cam küreye ilgisi ise renkli görüntülere sahne oldu.
Uluslararası Denizli Cam Festivali'ne Amerika, Avusturalya, İran, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den yerli ve yabancı cam sanatçıları ile akademisyenler katılıyor. Cam sanatı hakkında ziyaretçilerin bilgilendirileceği festivalde, camla tanışmak isteyen ziyaretçiler için birçok seçenek ortaya konuyor. Ziyaretçilerin cam boncuk yapma gibi farklı faaliyetlere katılabileceği festivalde, canlı cam gösterileri, konferanslar, çocuk etkinlikleri, kısa cam filmleri ve cam sergileri düzenlenecek. Etkinliklerin tamamen ücretsiz olduğu festival 31 Mayıs'a kadar sürecek.
FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.