Denizli CHP'den Vali'ye davet tepkisi

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla geçen cuma günü Denizli'de düzenlenen istişare toplantısına sadece AK Parti İl Başkanı'nın davet edilmesine tepki gösteren CHP'liler, Valilik önünde protesto gösterisi düzenledi. Konunun...

02 Mart 2015 Pazartesi 17:22
Denizli CHP'den Vali'ye davet tepkisi






EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla geçen cuma günü Denizli'de düzenlenen istişare toplantısına sadece AK Parti İl Başkanı'nın davet edilmesine tepki gösteren CHP'liler, Valilik önünde protesto gösterisi düzenledi. Konunun etik olmadığını vurgulayan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Vali Şükrü Kocatepe'nin iktidarın valisi olduğunu, bu durumun devam etmesi durumunda on binler ile Valilik önüne geleceklerini söyledi.
Geçen cuma günü Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, vali yardımcıları, muhtarlar ve kaymakamlarla bir araya geldiği toplantıda AK Parti'nin propagandasının yapıldığını ileri süren CHP'li grup, Çaybaşı Caddesi'ndeki CHP İl Başkanlığı binasından Valilik önüne yürüdü. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, milletvekili aday adayları ile çok sayıda partili yürüyüşe katıldı. Basın açıklamasından önce protokol masasında yer alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Vekili Ekrem Büyükata, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin ve Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak'ın bulunduğu fotoğrafı gösteren CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Vali Şükrü Kocatepe'ye tepki gösterdi.
Valinin de dahil olduğu yemekli toplantılarda AK Parti'nin propagandasının yapıldığını öne süren CHP'li Çavuşoğlu, "Siyaset malzemesi devlet kurum ve kadrolarını ele geçirecek olursa, ülkenin karanlık bir sürece gideceğini defalarca söyledik. En son, parası Ekonomi Bakanlığı ve Belediye tarafından karşılanan ve muhtarların davet edildiği yemekte, yine devlet kadroları siyasete alet edilmiştir. Resimde ilginç bir kadro vardır. Bugüne kadar her fırsatta söyledik. Buradan Valimize çağrıda bulunuyorum. İktidarın valisi olmaya devam edecekseniz emin olun on binlerle buraya beraber geliriz. Artık siyaset malzemesi haline gelmeyin, bu size çağrımızdır. Resimde gördüğünüz tabloda Vali Yardımcısı, Ekonomi Bakanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti İl Başkanı ve Muhtarlar Derneği Başkanı yan yana poz vermiştir. Şayet bu bütün protokole açık bir yemek ise CHP İl Başkanı olarak benim de olmam gerekirdi. Ama görüyoruz ki iktidar valisi olmayı tercih edenler, AK Parti İl Başkanıyla beraber aynı yemekte olmaktan imtina etmemiştir. Sayın Valim lütfen bu hatadan dönün. Kendisini saf olarak nitelendiren sayın bakan; size de çağrımdır. Bulunduğunuz kurumun ağırlığı içerisinde, yediğiniz lokmanın devlet lokması olduğu bilinciyle, sadece bir kesimin değil, halkın bakanı olma noktasında çağrıda bulunuyorum. Bu çağrıya ses vermeseniz her yerde gereken şeyi söylemekten çekinmeyiz" dedi.
Açıklamanın ardından CHP'liler valilik önünden ayrıldı.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.