Denizli'de Eğitimli Çoban Dönemi

Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ Çalışma ve İş Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü talep üzerine 'Sürü yönetimi elemanı yetiştirme kursu' açma kararı aldı. Valilikte imzalanan protokolle eğitime katılacak kişilere...

02 Ekim 2014 Perşembe 10:08
Denizli'de Eğitimli Çoban Dönemi






Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ Çalışma ve İş Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü talep üzerine 'Sürü yönetimi elemanı yetiştirme kursu' açma kararı aldı. Valilikte imzalanan protokolle eğitime katılacak kişilere günlük 20 lira ödeme de yapılacağı duyuruldu.
Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri, bir süre önce "Çobana kız vermiyorlar" diye kimsenin sürü yetiştiriciliği yapmak istemediği siteminde bulundu. Devletten destek isteyen birlik üyelerinin çağrısına Denizli Çalışma ve İş Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden karşılık geldi. Çalışma ve İş Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü talep üzerine 'Sürü yönetimi elemanı yetiştirme kursu' açma kararı aldı.
Sürü Yönetimi Elemanı Kursu, Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursu, Ayçiçeği ve Haşhaş Yetiştiriciliği Kursu, Meyve Ağaçlarını Budama Kursu açılması için hazırlanan protokolü Vali Şükrü Kocatepe, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ferudun Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici imzaladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Kırsal alanlarda çoban bulunamıyor. Ayrıca, kırsal alanda nüfus yaşlanıyor, tarım ve hayvancılık sektörlerinde de donanımlı genç çalışanlara ihtiyaç var. Açacağımız kursların ilgi göreceğini düşünüyoruz" dedi. Valisi Şükrü Kocatepe, "Sürü yöneticisi tabiri gayet güzel bir tabir. Eskiden söylenen çoban ifadesi biraz hakir görücü bir ifade olduğu için insanlar belki talip olmakta zorlanıyorlardı. Ama bu da bir meslek. Şu anda ekonomimizi destekleyen, özellikle gıda ve tarım sektörünü destekleyen çok önemli bir görev" diye konuştu.
İşkur İl Müdürü Giresun, kursların Çal, Honaz, Baklan, Tavas ve Kale ilçelerinde açılacağını ve 250 kişiye kurs verileceğini söyledi. Giresun, kurlar için 100 bin lira bütçe ayrıldığını, kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.