Denizli'de Melike Basmacı birinci

DENİZLİ'de CHP'nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı. 23 aday adayının katıldığı ön seçimde kesin olmayan sonuçlara göre 2011 yılında genel seçim için yapılan ön seçimde ikinci sırada çıkmasına...

29 Mart 2015 Pazar 21:25
Denizli'de Melike Basmacı birinci






DENİZLİ'de CHP'nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı. 23 aday adayının katıldığı ön seçimde kesin olmayan sonuçlara göre 2011 yılında genel seçim için yapılan ön seçimde ikinci sırada çıkmasına rağmen İlhan Cihaner'in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesi üzerine milletvekili seçilemeyen inşaat mühendisi Melike Basmacı 6 bin 891 oyla ilk sırada yer aldı.
KESKİN LİSTEYE GİREMEDİ
Ön seçimde en büyük sürprizi ise eski Bayındırlık Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yaşadı. Keskin, 7 milletvekili bulunan Denizli'de listeye giremedi, 2 bin 780 oyla sekizinci olabildi. İkinciliği Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup kazanamayan avukat Kazım Arslan 6 bin 609 oyla kazanırken, üçüncü sırada yine bir kadın aday yer aldı. Gülizar Biçer Karaca 5 bin 798 oyla üçüncü sıraya oturdu. Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir 5 bin 602 oyla dördüncü, Ahmet Divarcı 3 bin 280 oyla beşinci, Halis Ödel 2 bin 893 oyla altıncı ve Ali Asker Kantürk 2 bin 791 oyla yedinci sırada yer aldı.
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kesin olmayan sonuçları açıkladıklarını belirterek, "CHP'nin demokrasi şöleni Denizli'de bir kez daha taçlanmıştır. Denizli'de de demokrasi şöleni yaşadık. Bugün yapılan demokrasi şöleninin kaybedeni yoktur. Sadece hizmet yarışı anlamında emek içine girmişler, katkılarını en üst noktaya çıkarmak için mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Sıralamanın çok değişmeyeceği bir seçim sonucu var. Melike Basmacı Denizli'de kesin olmayan sonuçlara göre birinci sırada seçilme başarısını göstermiştir" dedi.
FOTOĞRAF 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.