Deprem tahmincisi elektrik teknisyenine tepki

JEOLOJİ Mühendisleri Balıkesir İl Temsilcisi Kemal Yenigün, 'depremleri önceden tahmin eden adam' olarak tanıtılan elektronik- elektrik teknisyeni Ahmet Yakut'un basında yer alan açıklamalarına tepki gösterdi.

07 Temmuz 2015 Salı 19:02
Deprem tahmincisi elektrik teknisyenine tepki






Deprem tahmincisi elektrik teknisyenine tepki

JEOLOJİ Mühendisleri Balıkesir İl Temsilcisi Kemal Yenigün, 'depremleri önceden tahmin eden adam' olarak tanıtılan elektronik- elektrik teknisyeni Ahmet Yakut'un basında yer alan açıklamalarına tepki gösterdi. Yenigün, vatandaşların, bilimsel gerçeklere aykırı açıklamalara inanmamaları istendi.

Gölcük depremini yaşayan elektronik- elektrik teknisyeni Ahmet Yakut'un Balıkesir'de bir haber ajansına yaptığı açıklamada, Marmara'nın güneyinde Ekim ayına kadar 4.5 ile 5.5 büyüklüğü arasında bir deprem beklediğini açıklaması tepki çekti. Yakut'un uzman olmadığını belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği, basın toplantısı düzenledi.

Konuşmayı yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Levent İme, "Özellikle kendine 'deprem araştırmacısı' diyerek ortaya çıkan, eline multimetreyi alarak ölçüm yaptığını zanneden şahıs halkı kandırıp, galeyana getirmektedir. Bu şahıs hiçbir yetki ve sorumluluğu olmadığından rahatça açıklamalar yapmakta ve insanları tedirgin etmektedir. Bahsettiğimiz kişi Ahmet Yakut adında bir elektronik- elektrik teknisyeni olup, kendini deprem araştırmacısı olarak tanıtmaktadır. Yakut, deprem konusunda hiçbir eğitim almamış, bu konuda açıklama yapmaya da yetkisi yoktur. Özellikle bir internet sayfasında kendine 'Deprem Tahmin ve Araştırma Merkezi' adı altında bir site kurarak, insanları oradan da kandırmaya devam etmektedir. Sanki bir bilim kurumu, bir akademisyen edasında insanlara sözde bilgi verip, yorumlar yapmaktadır. Bilgisi olmadığı halde göstermelik elektrik ve elektronik devrelerde kullanılan bir alet ile ölçüm yapıp çeşitli görüşler paylaşmaktadır. Ahmet Yakut'un yaptıkları hem meslektaşlarımıza hem akademisyenlere hakaret niteliğindedir. Deprem araştırmaları için bilgi birikimi ve çeşitli pahalı ölçüm aletlerine gereksinim vardır. Bu yüzden halkımızdan bu tür insanlara inanmamalarını önemle rica ediyoruz" dedi.

Depremin ciddi bir doğa olayı olduğunu vurgulayan Jeoloji Mühendisleri Balıkesir İl Temsilcisi Kemal Yenigün de "Daha önce hiç bilmediğimiz, duymadığımız bir kişi Balıkesir'e gelip, inceleme yapıyor, açıklamalarda bulunuyor. Bu işten ne çıkarı var onu da bilmiyoruz. Bir elektrik teknisyeni çıkıyor, deprem tahmincisi oluyor. Bu iş bu kadar kolay mı? Japonya ya da ABD 100 milyar doların çok üstünde para harcadığı halde bunu başaramıyor. Bu şahıs alet, edevat olmadan, elde veri olmadan sözde depremi tahmin ediyor. Halkımız bu kişilere itibar etmemelidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.