Dere Suyunun Termal Otele Kiralanmasına Tepki

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi Küçücek Mahallesi'ndeki Bıçkı Deresi suyunun, burada yapılan termal otele kiralandığının ortaya çıkmasının ardından bölge sakinlerinin tepkisi sürüyor. Büyükşehir yasasından önce...

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:36
Dere Suyunun Termal Otele Kiralanmasına Tepki






SAKARYA'nın Akyazı İlçesi Küçücek Mahallesi'ndeki Bıçkı Deresi suyunun, burada yapılan termal otele kiralandığının ortaya çıkmasının ardından bölge sakinlerinin tepkisi sürüyor. Büyükşehir yasasından önce belde olan Küçücek Mahallesi sakinlerinin düzenlediği protesto gösterisine, TEMA gönülleri ile Sakarya milletvekilleri CHP'li Engin Özkoç ve MHP'li Münir Kutluata da destek verdi.
Küçücek Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Canımızı veririz suyumuzu vermeyiz', 'Su haktır hak eden kullanır' yazılı pankartlar taşıdı. Mahalle meydananında, tepkilerin dile getirilmesi için serbest kürsü kuruldu. Kürsüde konuşan mahalle sakinleri, Bıçkı Deresi suyu ile binlerce dönüm arazinin sulandığını, 3 su değirmeninin çalıştığını, Bıçkı Deresi suyunu hiçkimseye vermeyeceklerini ve bunun için her yola başvuracaklarını söyledi.
CHP Milletvekili Engin Özkoç ise "Büyükşehir yasası ile sizlerin söz hakkı iki dudak arasına verilmiştir. Vatandaşın görüşü alınmadan kolayca türedi zenginlerine rant sağlamak için dere, orman ne varsa peşkeş çekiliyor. Dün Büyükşehir yasası çıkarken bizler Meclis'te mücadele verdik ama vatandaşımız oyları yine onlara verdi, yetkiyi de onlara verdi. Ama bizler yılmayacağız sonuna kadar mücadele vereceğiz Bıçkı Deresi ve tüm doğal ortamları katletmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata da birilerini zengin etmek yeni zenginler yaratmak için kanunlar çıkarıldığını ileri sürerek, "Eğer onlara yetki vermeseydiniz bu kanunları çıkaramazlardı. Ama görüyorsunuz ki sizlerin verdiği yetkilerle topraklarınızı, ormanlarınızı, madenlerinizi ve derelerinizi, sizlere sormadan, danışmadan kolayca kendi yandaşlarınıza verebiliyorlar. Sizler belde olarak kalmış olsaydınız sizlere danışmadan ikna etmeden bu rezillikleri yapamazlardı" dedi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.