Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Sahiplerini Buldu

Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul, () - TÜRKİYE'nin inovasyonda en büyük ödül organizasyonu olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ödül töreninde konuşan Ekonomi...

28 Kasım 2014 Cuma 22:53
Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Sahiplerini Buldu






Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul, () - TÜRKİYE'nin inovasyonda en büyük ödül organizasyonu olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ödül töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de yaşanan teknolojik gelişmelere değinerek, “Ne yapmalı, ne etmeli; yememeli, içmemeli, araştırma-geliştirmeye (AR-GE) kaynak aktarmalıyız dedi.

Türkiye’nin inovasyon ve markalaşmada en büyük ödül organizasyonu olan “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, bu akşam Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle 4’üncüsü düzenlenen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ETMK Başkanı Ayberk Yağız’ın yanı sıra bürokrasi ve iş dünyasından isimler ile üniversitelerin ekonomi ve endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, dünyanın çılgınlar gibi bilgi ürettiğini ifade ederek, “Farklı olmak zorundayız, farklı şeyler yapmak zorundayız. Yeni şeyler, farklı şeyler yaptığınız zaman orada ödül var. Artık Türkiye olarak yeni şeyler söylememiz lazım dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği ‘muasır medeniyet’e ‘’Atam izindeyiz’ diyerek ulaşılamayacağını söyleyen Bakan Zeybekci şöyle konuştu


“Artık Türkiye o hedefe, ‘Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir’ sözündeki gibi varabileceğini anladı. Bu yıl içinde hükümetimiz 25 alanda 1.250 eylem planıyla Türkiye’de yeni bir dönüşüm projesi başlattı. Biz, bu dönüşümü Türkiye’nin yapabileceğine inanıyoruz. Ne yapmalı, ne etmeli; yememeli, içmemeli, Ar-Ge’ye kaynak aktarmalıyız. 2002 yılında Türkiye’nin Ar-Ge’ye ayırdığı paranın milli gelire oranı binde 5 seviyesindeydi. Geldiğimiz noktada yüzde 1’e geldi. Yeterli mi Asla! Kore yüzde 3, Almanya yüzde 3,5, Japonya yüzde 3,5’tan fazla ayırıyor. Onlar yüzde 3 ayırırken, biz yüzde 1 ayırırken, aradaki mesafeyi kapatmamız mümkün değil. O yüzden, yemeden içmeden o alana yönelmemiz lazım. Her şeyden kesip Ar-Ge’ye yönelmeliyiz.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, üç yıldır düzenledikleri İnovasyon Haftası’na değindi. Büyükekşi, İzmir, Ankara ve Gaziantep’te 18 bin kişinin katıldığı etkinliğin 4-6 Aralık günleri arasında İstanbul’da finalini gerçekleştireceklerini belirtti.

Mehmet Büyükekşi, konferansa, aralarında 30 yıl sonra yutulacak bir hap sayesinde istenilen yabancı dilin konuşulabileceğini iddia eden MIT Medya Laboratuvarı kurucusu teknoloji kahini Nicholas Negroponte’nin de bulunduğu uluslararası ünlü mucitlerin katılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, bu yıl ilk kez uluslararası arenaya açılan ve toplamda 410 başvuru alan organizasyonda ‘İyi Tasarım Ödülü’nü kazananlara ödülleri verildi. 13 kategoride yapılan değerlendirmeler sonucu ödüle layık görülen 65 tasarımın sahipleri, ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ETMK Başkanı Ayberk Yağız’ın elinden aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.