Deve güreşlerine artan ilgi mutlu etti

DEVECİLİK Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon Başkanı Metin Çetin, federasyonla birlikte kurumsallaşmaya başladıklarını ayrıca hayvanların herhangi bir zarar görmediğinin anlaşılmasıyla da güreşlere ilginin her geçen gün arttığını...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:58
Deve güreşlerine artan ilgi mutlu etti






DEVECİLİK Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon Başkanı Metin Çetin, federasyonla birlikte kurumsallaşmaya başladıklarını ayrıca hayvanların herhangi bir zarar görmediğinin anlaşılmasıyla da güreşlere ilginin her geçen gün arttığını söyleyerek, memnuniyetini dile getirdi.
Merkezi Aydın'da olan Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki devecileri bir çatı altında toplayan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu'nun Başkanı Metin Çetin, 2014- 2015 sezonun devecilerin yılı olduğunu söyledi. Bu sezon en çok deve güreşlerinin yapıldığı yıl olduğunu açıklayan Metin Çetin, "Bu yıl yağmurlar boldu, ancak deve güreşlerinin yapıldığı pazar günleri iptal edilen güreşler beşi geçmedi. Hem deveciler hem seyirciler açısından iyi bir sezon geçti" dedi.
DERBİYLE KIYASLAMA
Federasyonun 2013'te kurulmasıyla birlikte deve güreşlerinin kurumsallaşmaya başladığını belirten Metin Çetin, güreşen hayvanlara herhangi bir eziyet yapılmadığının ve güreşlerde develerinin canının yanmadığının anlaşılmasıyla ilginin her geçen gün arttığını vurguladı. Deve güreşleriyle ülkenin en büyük derbisini kıyaslayan Çetin, "Her hafta Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinin 50 bin kişi seyirci kitlesi varsa bugün ülkede yapılan beş ayrı deve güreşinde de en az 50 bin kişi mücadeleleri izliyor. Bu güreşlerin çekilen videolar bir hafta boyunca Ege, Marmara ve Akdeniz illerinin kahvehanelerinde beş gün süreyle gösteriliyor. Bu sayıyı da eklediğimiz zaman en az 1 milyon kişi deve güreşleriyle ilgileniyor. Bu yıl çok iyi bir sezon geçirdik" dedi.
Güreşlerde üzücü olayların da yaşandığını söyleyen Çetin, "İki seyirci güreşlerde kalp krizinden öldü. Bu olaylar bizi derinden üzdü. Öte yandan biz deveciler olarak Özgecan Arslan cinayetine tepkimizi de gösterdik. Bununla ilgili tepki afişlerimizi her yere astık. Kadınlarımıza sahip çıkılmasını ve şiddete karşı tüm erkeklerin birlik beraberlik içerisinde olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.