DHMİ'nin yeni Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım

Faik KAPTAN/İSTANBUL,() DEVLET Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne (DHMİ) Serdar Hüseyin Yıldırım atandı. Serdar Hüseyin Yıldırım bir süre önce de THY Yönetim Kurulu bağımsız üyeliğine atanmıştı. Uçak Mühendisi olan...

06 Mart 2015 Cuma 10:03
DHMİ'nin yeni Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım






Faik KAPTAN/İSTANBUL,() DEVLET Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne (DHMİ) Serdar Hüseyin Yıldırım atandı. Serdar Hüseyin Yıldırım bir süre önce de THY Yönetim Kurulu bağımsız üyeliğine atanmıştı.
Uçak Mühendisi olan ve 12 yıl çeşitli havayollarında yöneticilik yapan Rize doğumlu Serdar Hüseyin Yıldırım'ın atandığı DHMİ Genel Müdürlüğü görevini Orhan Birdal'dan sonra vekaleten Funda Ocak yapıyordu.
SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM KİMDİR?
1961 İstanbul/Üsküdar doğumlu Serdar Hüseyin Yıldırım Kadıköy Anadolu Lisesi ve  İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde okudu. 1980’de Berlin Teknik Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptı. Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayarak 1987 yılında yurda döndü. Askerlik hizmetini Hava kuvvetlerinde yedek subay olarak yaptı.

1989 yılında Havacılık sektöründe göreve başladı, çeşitli havayollarında yönetici olarak 12 sene vazife yaptı. Daha sonra yurtdışında çeşitli ülkelerde proje danışmanlığı yaptı. Bu arada dünyayı dolaşarak 120 ülkeyi ziyaret etti. Kadir Has Üniversitesi’nde 5 sene Havayolu İşletmeciliği dersi verdi. İngilizce ve Almanca bilen Serdar Hüseyin Yıldırım evli ve dört çocuk babasıdır.

(FOTOĞRAF) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.