Dicle Nehri üzerindeki kum ocağı belediyece yıkıldı

DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nden geçen Dicle Nehri üzerinde kurulan ve ruhsat süresi dolmasına rağmen faaliyetini sürdüren özel bir şirkete ait kum ocağı Bismil Belediyesi'nce yıkıldı, bir kum ocağı da mühürlendi....

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:41
Dicle Nehri üzerindeki kum ocağı belediyece yıkıldı






DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nden geçen Dicle Nehri üzerinde kurulan ve ruhsat süresi dolmasına rağmen faaliyetini sürdüren özel bir şirkete ait kum ocağı Bismil Belediyesi'nce yıkıldı, bir kum ocağı da mühürlendi.
Valilik Yatırım İzleme Başkanlığı ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ruhsat verilen kum ocaklarına dönük Bismil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetleme başlattı.  Denetleme kapsamında işyeri açma, çalıştırma ruhsatı olmadığı belirlenen özel bir şirkete ait kum ocağında yıkım işlemi gerçekleştirildi. Başka bir şirkete ait kum eleme ve yıkama tesisi de, açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı için 2005/9207 sayılı yasanın 6'ncı maddesine gereğince mühürlendi.
Çalışmaları hakkında yazılı açıklama yapan Bismil Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü, ilçede kum ocaklarına dönük sıkı denetimler yapıldığını, Dicle Nehir yatağına ve doğaya zarar verecek olumsuz durumlara müdahalede bulunulacağını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Dicle Nehri üzerine kurulan, nehrin ekosistemine, yatağına ve canlılara zarar veren kum ocaklarıyla ilgili denetimlerin sürdüğü kaydedildi. Çevre Kontrol ve Denetim Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Bismil’deki kum ocağını yıkıp, kapattığı belirtilen açıklamada, daha önce İl Özel İdarelere, şimdilerde ise Valilik Yatırım İzleme Başkanlığı’na başvurup Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ruhsat alan kum ocaklarına karşı kısıtlama ve denetleme çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.