Dicle Üniversitesi Rektörü: Olaylar, Uluslararası Kongreye Katılımı Etkiledi

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, kentte meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü olaylar nedineyle düzenledikleri Uluslararası Tohumculuk Kongresi'ne 250 yerine 100 kişinin geldiğini söyledi. Dicle Üniversitesi...

22 Ekim 2014 Çarşamba 13:51
Dicle Üniversitesi Rektörü: Olaylar, Uluslararası Kongreye Katılımı Etkiledi






DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, kentte meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü olaylar nedineyle düzenledikleri Uluslararası Tohumculuk Kongresi'ne 250 yerine 100 kişinin geldiğini söyledi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Saraç, düzenlediği basın toplantısında kentte IŞİD protestoları sırasında çıkan ve 12 kişinin ölümüne neden olan olayları değerlendirdi. Ziraat Fakültesi'nin bu yıl 5'incisini 19 Ekim günü düzenlediği Ulurararası Tohumculuk Kongresi'ne çeşitli ülkelerden 250 kişinin katılmak için kayıt yaptırdığını belirten Rektör Saraç, ancak kongreye sadece 100 civarında katılım olduğunu söyledi.
Bu tür olaylarda en çok zarar görenin yöre halkı olduğunu söyleyen Prof.Dr. Saraç, şunları söyledi:
"Halkımızın bu olaylardan zarar görmesini de engellemek hepimizin görevidir. Uluslararası kongremize 250 civarında katılım varken, bu 100 civarına düştü. Avustralya'dan Amerika'ya kadar dünya kongresi diyeceğimiz bir kongreydi. Hocalarımız da çok üzgündü ' Ne yapalım iptal mi edelim hocam' diye sordular. Hayır dedik iptal etmeyeceksiniz siz geri kalan kısmını bu işin önemini söyleyeceksiniz burada hayat normal devam ediyor. Dışarıdan göründüğü gibi değil, gelip bizzat içeriden görsünler dedim. Bu konuda da en büyük desteği de tüm ülkenin vermesi gerekiyor. Sadece bölgenin değil biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir yıldır buna hazırlanıyorlardı. Aşkları, şevkleri kırılmadı mı? Tabi ki kırıldı. Ama biz onları tekrar motive ettik ve çok güzel bir şekilde başladı. Fakat o arada tabi ki gelmek isteyip de endişelerinden, yanlış görüntüden dolayı gelemeyen çok sayıda insan oldu. Bizim üniversite olarak maalesef kongrelerimizi, sempozyumlarımızı, desteklemeye yönelik finansımız yok ama çeşitli sponsorlar bulunmuştu, sponsorlar vazgeçtiler. Dediler ki hocam biz ne yapacağız sponsorlarımız da vazgeçti. Her şeye rağmen yapacağız dedik. Ve Allaha şükür yapıldı."
Katıldığı tüm faaliyet ve ziyaretlerde Diyarbakır'ın tarihi, kültürel ve sosyal tanıtımını yaptığını söyleyen Rektör Prof.Dr. Jale Saraç, "Tabiki bu gelen kişiler buranın tanıtım elçisidir. Buraya gelen kişiler gerçek Diyarbakır'ı anlatacak. Bu kongreler, sempozyumlar çok önemli ve anlamlı. Buraya gelen kişi yiyor, içiyor, satın alıyor. Bunlar maalesef iptal edilen şeylerle Diyarbakır'ın ekonomisi de geri gidiyor. İstihdam, işsizlik hepsi buranın açılımıyla hepsi çok alakalı. O nedenle biz bunu çok önemsiyoruz. Bu konuda biz üstümüze düşeni yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.