Diktikleri fidanlara siyah kurdele bağlayıp, kadına şiddete tepki gösterdiler

GAZİANTEP Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, kadına şiddete 'dur' demek için fakülte önüne diktikleri fidanlara siyah kurdele bağladı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde kadına karşı yapılan şiddete dikkat çekmek...

09 Mart 2015 Pazartesi 16:32
Diktikleri fidanlara siyah kurdele bağlayıp, kadına şiddete tepki gösterdiler






GAZİANTEP Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, kadına şiddete 'dur' demek için fakülte önüne diktikleri fidanlara siyah kurdele bağladı.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde kadına karşı yapılan şiddete dikkat çekmek isteyen öğrenciler, fakülte önüne çam fidanı dikti. Diktikleri fidana siyah kurdele bağlayan öğrenciler, kadına karşı yapılan şiddetin önlenmesini istedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde fidan diktiklerini ve fidana siyah kurdele bağladıklarını kaydeden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, kadına karşı yapılan şiddeti üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. Etkinlikte öğrencilerinin büyük payı olduğunu ifade eden Levent Elbeyli, “Küçücük kurdeleler büyüyen bir tepkinin, toplumun bundan sonra şiddetle karşılaşmamasının bir sembolü olsun istiyoruz. Ağacın büyüdükçe şiddetin küçüleceğini umursuyoruz” dedi.
Tıp Fakültesi öğrencilerinden Fatma Yıldız Aybaka ise kadına karşı yapılan şiddetin son bulması gerektiğini söyledi. Etkinlik, öğrencilerin diktikleri fidanlara siyah kurdele bağlamasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.