Dilovası'nda çöp protestosu

 Mesut IŞIK-Haluk TURGUT/ DİLOVASI(Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin, Dilovası'nın Çerkeşli Köyü sınırları içinde1 milyon 500 bin metrekarelik ormanlık alanı çöp alanı yapma kararı, bugün düzenlenen...

08 Mart 2015 Pazar 18:17
Dilovası'nda çöp protestosu






 Mesut IŞIK-Haluk TURGUT/ DİLOVASI(Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin, Dilovası'nın Çerkeşli Köyü sınırları içinde1 milyon 500 bin metrekarelik ormanlık alanı çöp alanı yapma kararı, bugün düzenlenen mitingle protesto edildi.
Dilovası Belediyesi önünde başlayan protesto gösterisine CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve ilçe sakinleri katıldı.  Protestoda bazı kişiler kirliliği simgeleyen maskeler takarken, kararı eleştiren pankartlar taşındı, sloganlar atıldı.
Dilovası'nın en etkin çevre derneklerinden olan Ekosder Derneği Başkanı İsmail Sami'nin okuduğu basın açıklamasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilçenin sırtına yeni bir kambur eklemek için kollarını sıvadığını görüşü savunuldu. Basın bildirisinde şöyle denildi:

"Bize, çocuklarımıza, geleceğimize kasteden Büyükşehir Belediyesi, devasa bir çöp planlamasını, aldığımız nefesin tam ortasına bırakmak niyetindedir. Birinci çöp alanı olarak kurdukları İZAYDAŞ'a ait depolama alanı, soluğumuzu yarıya indirmişken ikincisi ve daha büyüğünü kurmak nefessiz 'kal ve öl' demenin en açık halidir. İZAYDAŞ ile ilgili halkın tepkilerini bilmelerine rağmen ikincisini düşünmek halkı yok saymaktır. Eğer siz halkı yok sayarsanız halk da sizi yok sayar ve almış olduğunuz hiçbir kararı tanımaz ve tanımıyoruz."
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu'nun, daha önce bu konudaki şikayetlere "Çöpü cebime mi koyayım?" diye karşı çıktığını söyleyen İsmail Sami, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, cebin 45 bin vatandaşın ciğerlerinden, geleceğinden ve dahi yaşama hakkından daha mı kıymetlidir? Kendi çocuklarınızı ve çevrenizi temize çekmenin yolu 45 bin kişinin hayatını kirletmek midir? Madem tüm bölgenin çöpünü Dilovası’na yıkmak niyetindesiniz, öyle ise tüm bölgeye yaptığınız yatırımları Dilovası’na yapmakla da mükellefsiniz" dedi.
Böyle tavırlara tahammüllerinin kalmadığını kaydeden İsmail Sami, "Bıçağın kemiğe dayandığı, sözün bittiği yerdeyiz, yani Dilovası’ndayız. Bu milletin aleyhine alacağınız her kararın en sert şekilde karşılık bulacağını sakın aklınızdan çıkarmayın. Dilovası kimsenin arka bahçesi değildir. 'İstediğimde zehir saçayım, istediğimde çöp koyayım, istediğimde eğitimden yoksun bırakayım' düşüncesi kimsenin ne hakkı ne de haddinedir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar sessizce dağılırken, bu tür protestoların karardan vazgeçilene kadar devam edeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.