DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKI, UYUMU GÜÇLENDİRİR

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Almanya’da çifte vatandaşlık hakkının tanınmasını öngeren yeni yasanın yürürlüğe girmesi hakkında bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada yasanın yürürlüğe girmesinin...

22 Aralık 2014 Pazartesi 15:50
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKI, UYUMU GÜÇLENDİRİR






DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Almanya’da çifte vatandaşlık hakkının tanınmasını öngeren yeni yasanın yürürlüğe girmesi hakkında bir açıklama yayımladı.
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada yasanın yürürlüğe girmesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Almanya’da opsiyon modeli olarak adlandırılan sistemi kısmen kaldıran yeni yasanın yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte, nihai ve adil çözüm yolunun geniş kapsamlı bir çifte vatandaşlık hakkının tanınması olduğunu düşünüyoruz. Federal Konseyin 19 Eylül 2014 tarihinde aldığı kararda ifadesini bulan birden fazla vatandaşlığın önlenmesi ilkesinin Alman Vatandaşlık Yasasından çıkarılması ve mevcut yasadaki opsiyon uygulamasının tamamen kaldırılması vizyonunu bu bakımdan önemli bir adım olarak görüyoruz. Pek çok Avrupa ülkesinin de kabul ettiği geniş kapsamlı bir çifte vatandaşlık hakkının Almanya’da da tanınmasının, bu ülkede, esasında bir devlet politikası olarak yürütülen toplumsal uyumun daha da güçlendirilmesine hizmet edeceğine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.