Diyarbakır'da Chp'nin Çelengine Polis Engeli

Canan ALTINTAŞ / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da CHP'liler 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına savcılığın takipsizlik kararı vermesini protesto için Diyarbakır Adliye binasına üzerinde içine sahte dolar konulan ayakkabı kutularının...

20 Ekim 2014 Pazartesi 15:29
Diyarbakır'da Chp'nin Çelengine Polis Engeli






Canan ALTINTAŞ / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da CHP'liler 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına savcılığın takipsizlik kararı vermesini protesto için Diyarbakır Adliye binasına üzerinde içine sahte dolar konulan ayakkabı kutularının bulunduğu siyah çelenk bırakmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine CHP'liler, tartışmanın ardından çelengi adliyenin bahçe kapısına bıraktı.
Diyarbakır'da 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına savcılığın takipsizlik kararını protesto etmek için adliye binasına siyah çelenk bırakmak isteyen CHP'liler adliye önünde toplandı. CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın'ın da aralarında bulunduğu partililer, üzerinde ayakkabı kutuları bulunan ve 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelengi adliye binasına bırakmak istedi. Binanı bahçe kapısı girişinde önlem alan polis, CHP'lilerin içeriye girişine izin vermedi.
'BENİM ELİMDE TAŞ YOK'
İl Başkanı Muzaffer Sayın, duruma tepki göstererek elindeki çelenkle birlikte polis engelini aşmaya çalıştı. İçeriye giremeyen Sayın, "Bu ülkenin kasası boşaltılırken müsaade ediyorsunuz da, bizim medeni bir şekilde oraya gitmemize neden müsaade etmiyorsunuz. Bizim yaptığımız gayri resmi bir şey değil. Lütfen bize bu imkanı tanıyın biz içeri gireceğiz. Benim bunu protesto etme hakkım var. Benim elimde taş yok. Çelenk bırakıp çıkacağız" dedi.
Polis Müdürü ise, "Burası etrafı çevrili bir kamu kurumu, bu eyleme müsaade edemeyiz. Lütfen başkanım birbirimiz üzmeden uzakta bir yerde açıklamanızı yapın. Kamu kurumlarının içerisinde eylem yapılamaz. Bunun partiyle alakası yok. Kurum içerisinde eylem yapamazsınız" diye cevap verdi.
POLİS İÇERİ SOKMADI

Bu görüşmeler üzerine Başkan Muzaffer Sayın elindeki çelenkle polis barikatını zorlayarak içeri girmek istedi. Ancak polis Sayın'ın elindeki çelengi tutarak içeri girmesine izin vermeyince aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Bulunduğu polis barikatı önünde açıklama yapan Sayın şöyle konuştu:
"17- 25 Aralık'ta 76 milyon insanın gözünün içine baka baka 4 tane bakan çocuğu ve Reza Sarraf bu ülkeyi soydular. Bu soygunu da açığa çıkaran Türkiye Cumhuriyeti adaletinin yetkilileri ve emniyetinin namuslu insanlarıdır. Biz bunu protesto etmek için, adalet sarayı önüne çelengi bırakmak için geldiğimizde yine karşımızda tomalar, emniyetin bütün çevik kuvvet mensupları bizi buraya sokmamaktadırlar. Sokmasınlar ama bu ülke yapılan haksızlık ve adaletsizlikleri tüm dünya ve Türkiye'de görmektedir. Yargının sustuğu, çalışmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez."
Başkan Sayın, bu sırada cebinden çıkardığı bir tomar sahte doları çelenk üzerindeki ayakkabı kutularının içine koydu. CHP'liler daha sonra çelengi adliyenin bahçe duvarına bırakıp ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.