Diyarbakır'da İsrail Protesto Edıldı

Ramazan YAVUZ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da bir grup sivil toplum örgütleri İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına Cuma namazından sonra protesto etti. Merkez Sur İlçesi'nde bulunan Ulu Camii'nde önünde...

07 Kasım 2014 Cuma 14:24
Diyarbakır'da İsrail Protesto Edıldı






Ramazan YAVUZ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da bir grup sivil toplum örgütleri İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına Cuma namazından sonra protesto etti.
Merkez Sur İlçesi'nde bulunan Ulu Camii'nde önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, Cuma namazını kıldıktan sonra İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın içine postallarıyla girerek cami cemaatine saldırısını protesto etti. Polisin geniş önlem aldığı eylemde, Filistin bayrakları taşıyan göstericiler İsrail aleyhinde sloganlar attı. Eylemde sırasında yapılan basın açıklamasında, İslam Dünya'sının İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölme planının karşısında durması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Müslümanlar bu ihlallere sessiz kalmamalı, Mescid-i Aksa yalnızca Arap ya da Filistinlileri değil dünya üzerindeki 1 milyardan fazla Müslüman'ı ilgilendiren bir meseledir. İslam dünyasını herekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz. İslam ülkelerini resmi düzeyde kesin sonuca götürecek tavır almaya çağırıyoruz. Türkiyeli ve Diyarbakırlı Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa saldırı altındayken sessiz kalmamız imkansız. Bizim kutsalımıza el uzatıyorlar. Kuran-ı Kerim'i yerlere fırlatıyor ve ellerini, kollarını sallayarak bu ülkeye girip çıkıyorlar. Tüm yetkilileri artık sadece kınama lafını bırakıp, ülkemizdeki siyonistler başta olmak üzere, ülkemize giren tüm sorumlu insanlar için gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz. Yoksa yetkililer, oluşacak toplumsal bir refleks ile Müslümanların ülkedeki siyonistlere karşı tedbirlerini engelleyemeyecektir. Aksa'ya sahip çıkma sorumluluğu İslam ümmetinin ve bizlerin omuzlarında olduğunun farkında olduğumuzu belirtiyoruz."

FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.